IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Tesla показа с какво ще замени метрото

Компанията на Илон Мъск направи подземен електрически микроавтобус

Шефът на Tesla показа с какво ще замени метрото

Фирмата The Boring Company, която бе основана от шефа на Tesla Motors – Илон Мъск, показа снимки на електрически микроавтобус. Това ще бъде основното превозно средство от нова система за подземни комуникации под големите градове.

Шефът на Tesla показа с какво ще замени метрото

Засега Мъск и хората му не разкриват подробности за прототипа, но според неофициални данни той е получил повечето технологии и агрегати на електрическия кросоувър Model X. Освен това машината е оборудвана със система за автономно придвижване.

Още преди 2 седмици Мъск показа по време на конференцията Technology Entertainment Design (TED) във Ванкувър новата си концепция за транспорт. Идеята е в големите градове да се прокопаят специални тунели, в който автомобилите да се придвижват върху специални платформи.

Според американския предприемач, внедряването на тази система съществено ще намали натоварването върху надземните магистрали и ще съкрати времето, което шофьорите прекарват в задръствания. На по-късен етап тунелите ще бъдат обединени с вакумна система за свръхскоростни пътницески влакове Hyperloop, които на теория ще могат да се движат със скорост до 1200 км/ч.

Като цяло реализацията на проекта ще струва не по-малко от 6 млрд. щатски долара.

Снимка: The Boring Company

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    drf ( преди 6 години )
    вероятно лукса да премиинеш през Лос Анжелис за отрицателно време ще струва пари. Повече от билетче за метро.
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като идея не е зле, но тава може да се приложи само в часовете,които не са пик и то само на ненатоварени маршрути. В час пик дори целите композиции на метрото не стигат. В големите градове метрото е на 2 минути такт и е винаги пълно.Тези малките само ще пречат в подобни случай.