Вход   Регистрация

Японските производители инвестират 25,5 млрд. долара в безпилотни технологии

Японските производители инвестират 25,5 млрд. долара в безпилотни технологии
 

Целта е през 2030 г. всеки пети пети автомобил да разполага със система за автономно придвижване

Производителите от Япония ще инвестират общо около 25,5 млрд. долара в развитието на безпилотния транспорт и в създаването на ново поколонеие екологично чисти автомобили. Това ще стане през следващата финансова година, която ще приключи на 31 март 2018 г., съобщава тв-каналът NHK.

Японските производители инвестират 25,5 млрд. долара в безпилотни технологии

Основна част – 13,4 млрд. долара, ще похарчи най-големият японски автомобилен концерн Toyota. Друга компания – Honda, предвижда да отдели 6,7 млрд. долара, което е  9,4% повече от сумата зз миналата финансова година.

Сериозен ръст на инвестициите предвиждат и в Subaru, където са приготвили 1,2 млрд. долара за създаването на подобни технологии. При този производител увеличението е със 17,3%. Подобни намерения имат още Suzuki и Mitsubishi, докато в Nissan ще отделят същата сума, която са похарчили и през 2016 г.

Правителството на Япония предвижда през 2030 г. всеки пети автомобил, движещ се по пътищата на странана, да разполага със система за автономно придвижване. Очаква се още през 2020 г. безпилотните превозни средства да получат разрешение за движение в отделни райони, а през 2025 г. те ще образуват пълноценен вътрешен пазар.

Още през 2022 г. в Страната на изгряващото слънце трябва да започнат да се движат колони от безпилотни товарни камиони, като първоначално това ще става само по скоростните пътища. Друга важна стъпка е използването на дронове, които ще осигуряват доставки не само в отдалечени селски райони, но и в големите градове.

Снимка: Toyota

 

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 1 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 1 година )

Хората инвестират в нови технологии, а немците развиват „чисти“ дизели.
Японците, като ги измислят нещата, чак тогава германчетата ще се включат около софрата.
Японеца измисля, внедрява, оптимизира и произвежда, а напитите немци само правят пропаганда и крадат от другите.
Отговори
 
+9
 

Положителни: 10  Отрицателни: 1


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising