IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Замърсяват ли повече електромобилите? (ВИДЕО)

Въглеродни емисии произвеждат както фабриките за батерии, така и електроцентралите

Замърсяват ли повече електромобилите? (ВИДЕО)

Дебатът около това дали електрическите автомобили са толкова по-екологични от стандартните коли с двигател с вътрешно горене, продължава. Факт е, че производството на електрическите коли, особено тези с големи батерии (Tesla), произвежда по-голямо количество вредни емисии от създаването на конвенционален автомобил, но също така е факт, че съществуват и много обратни аргументи.

Замърсяват ли повече електромобилите? (ВИДЕО)

Всъщност, има толкова много променливи, че сравняването на екологичността на електромобилите и тези с двигатели с вътрешно горене, се оказва доста хлъзгаво занимание. Така например, наскоро проведени проучвания сочат, че компактните електромобили и/или традиционните хибриди имат всички основания да бъдат обявени за машините с най-ниски нива на вредни емисии.

Важно е тук да се уточни, че става въпрос за целия живот на автомобила, от производството до неговото рециклиране, а не само за експлоатационния период. Всичко това е доста логично, като вземем предвид, че за направата на малък и икономичен автомобил ще отидат по-малко материали, а хибридите и дори plug-in хибридите използват малки батерии.

Когато става въпрос за производството на електромобили, батерии и колко точно въглеродни емисии изпуска то в атмосферата, Tesla са считани за лидер. Бързи коли - големи батерии.

Каналът Like Tesla в YouTube публикува видео с доста информация по въпроса. Въпреки че каналът се поддържа от собственици и почитатели на автомобилите на Tesla, същите са положили доста усилия, за да проучат темата щателно и да ни информират кое е най-добре и кои на практика са най-екологичните автомобили.

И докато източникът на информацията, както и всички доказателства сочат, че производството на електромобили има потенциала да генерира значително количество въглеродни емисии, трябва да обърнем повече внимание на това колко по-малко въглеродни емисии се изпускат в атмосферата по време само и единствено на жизнения цикъл на колата. Колите с конвенционален двигател генерират въглеродни емисии през ауспуха си през целия си живот, докато електромобилите не го правят. Тя произвеждат повече вредни газове, още когато се произвеждат, но впоследствие спестяват. Тук е от значение и как е произведено електричеството, с което собствениците не електрически коли зареждат техните батерии.

Видеото засяга всички тези теми много задълбочено. На практика то събира на едно място цялата информация, графики, статистика и различни стойности, за да ни даде отговор на изконния въпрос. В клипа дори присъства информация, касаеща полезните изкопаеми, участващи в състава на батериите, както и начините за тяхното рециклиране.
 

Тагове: tesla
0 от 500
  • #26
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До колкото знам в БГ за да си сложиш фотоволтаици трябва да получиш съответните разрешителни и чак тогава може.Мафията си има държава у нас.В Германия всеки може да си сложи саларни панели и дори го стимулират да не плаща данъци за 5г.,ако има фирма му го водят за разход,смъкват данъчната оценка на имота и го водят енергоефективен и още и още облаги има до слагаш салари и хората масово го правят.Хората имат държава и водят държавна политика.Има цели селища,които не ползват друга енергия осен слъ
  • #25
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако имахме държава на първо място щянме да инвестираме във веи. В БГ условията са перфектни за това. Имаме много свободни площи, всички покриви на сгради са свободни и могат да се сложат соларни панели и фотоволтаици. Къпем се в енергия буквално. Вода газим, а жадни ходим. Мафията обаче държи нещата доста здраво и не позволява да и се вземе кокъла.Нямат сметка от това всяко домакинство да бъде енергонезависимо и да няма далавери,комисионни,кражби,далавери и измами.Цялата държава е така.
  • #24
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нещо ти си се пообъркал с дименсиите ми се струва. kWh е енергията, която се получава от соларната система за 1 час или просто казано при слънчево време за 1 час ти получаваш безплатни 33kW. Какво още не ти е ясно?Ако в годината в твоя регион има 250 слънчеви дни с продължителност на на греене на слънцето средно 6 часа се получават 1500 часа на год. по 33kWh се получават около 50 000kWh безплатна ел.енергия на година. За 2-3 год.си избил парите и поле почваш да печелиш.Така ли е?
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пич ти на колко с игодинки и колко пъти повтаря 7 клас я ни кажи :) Аман от Рамбовци Терминатори и подобна ***.
  • #22
    3 rate up comment 4 rate down comment
    и така.. ( преди 6 години )
    Особено внимание заслужава умната ти мисъл..домашно зареждане с 6 мили на час.Едно нощ= 60 мили,...от 350.. евала..тамън като почнеш понеделник в петък се очертава да си еко :) и да я изкараш от гаража за да идеш до село.:) Симпатяга.
  • #21
    2 rate up comment 4 rate down comment
    и така.. ( преди 6 години )
    и така тук се лее акъл на кило от тийнове с акъл на пиле.Добре е да си отворко ама..поне да беше написсал колко е кпд-то на този Kyocera 330W та сметката да излезне.А тука лаладжиите те и слушат даже.От тия 330 W гламчо..ползваш 15 % и то като нов.Каква драма,трябват ти 7 панела от 330W за да получиш истински 330W,7х 2.2 са 15,4 квадрата,за 3,3 кв.станаха 154 квадрата в панели.Ся стопли ли кой Ти! Почни да правиш разлика между киловат пик и реална мощност на електромера след ефективност.
  • #20
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "в други държави точно на панелките си слагат соларни панели и фотоволтаици. И не само на запад, а и в бивши соц, държави като Чехия, Полша, Словакия, Словения, Хърватия. Лично с очите си съм го видял."Бил съм във всичките изброени от теб страни по много пъти. Панели трудно се виждат по къщите, на блокове никога не съм видял. То и блокове трудно ще намериш всъщностСамо да спомена, че в някои от същите държави на места нямат огради помежду си! Никой нищо не пипа. Ти тук да си видял подобно нещо
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    пообъркал си малко дименсиите. мощността се мери в kW, енергията в kWh за 33 киловат часа да наринеш 12400 лева си е малко множко. но иначе има смисъл поста ти, оправи само дименсиите
  • #18
    6 rate up comment 6 rate down comment
    ТКЗС ( преди 6 години )
    Абе що се занимавате да обяснявате на форумната ВАГ-ин***лна бедна панелна мишка що е то слънчева енергия и как може да се ползва тя!За него най-доброто е немската бангия нов Фнос задължително ТеДеИ. Той горкичкия друго не знае. На село друго не карат, а и от ТКЗС-то може да крадне нафтица и ептен да му е на тънка лайсна горивото. Опссс забравих, че няма вече ТКЗС, а кооперации, ама и там са същите и по-големи далаверите с горивото, акцизите му и ДДС-то. За туй реве форумното шиле!
  • #17
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГон пр0Зд,в други държави точно на панелките си слагат соларни панели и фотоволтаици. И не само на запад, а и в бивши соц, държави като Чехия, Полша, Словакия, Словения, Хърватия. Лично с очите си съм го видял. Има държавна политика и монтирането на тези системи ти ги приспадат от данъците.Значи там може, обаче при селинджърите, като теб не може, понеже сте свикнали да си карате нафтовите печки.Длъжни са и ел.енергията да ти е изкупуват и ти плащат 2 пъти повече.Хората печелят дори!