IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep показа дизайна на новия си флагман

Всъдеходът за 140 000 долара ще се появи през 2019 г.

Jeep показа дизайна на новия си флагман

Американският производител Jeep регистрира в Управлението за интелектуална собственост на ЕС дизайна на новия си флагман. Бъдещият луксозен модел на марката ще се появи през 2019 г., като ще се казва Jeep Wagoneer/Grand Wagoneer.

Jeep показа дизайна на новия си флагман

За появата на подобен всъдеход се заговори още преди 3 години, когато Jeep публикува официално плановете си за развитие на марката. Малко след това ръководството на компанията официално потвърди, че през 2019 г. ще излезе Jeep Wagoneer, както и негова луксозна модификация Grand Wagoner, която ще бъде най-луксозният и скъп модел в историята на производителя.

Jeep показа дизайна на новия си фламгман

Засега всички технически характеристики на всъдехода се пазят в тайна, но е известно, че той ще бъде изграден на платформата на следващото поколение на Jeep Grand Cherokee и ще се произвежда в Детройт. Основните конкуренти на модела ще бъдат не Lincoln Navigator и Cadillac Escalade, a Range Rover и германските машини от този сегмент.

Известно е също, че топ-версията на Jeep Grand Wagoneer ще струва 140 000 долара. Тя ще получи само V8 двигатели, докато стандартният Jeep Wagoneer ще разчита на 6-цилиндрови агрегати. Със сигурност ще има и хибридна модификация.

Jeep показа дизайна на новия си фламгман

Всъдеходът ще се предлага както с 5 места, така и със 7, като основният му пазар ще бъде САЩ. Разчита се, че американците все още не са забравили имената Wagoneer и Grand Wagoneer, под които Jeep продаваше свои модели в миналото. Автомобилът ще се предлага също в Китай и Европа.

Снимки: Jeep

0 от 500