IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Robert Bosch се оказа виновен за проблемите на BMW

Заводите в Лайпциг, Китай и ЮАР блокирани от недостиг на части (ОБНОВЕНА)

Robert Bosch се оказа виновен за проблемите на BMW

Първоначалната информация, че прекъсванията в производството на BMW са по вина на италиански поддоставчик, бяха опровергани от шефа на баварската компания по доставките Маркус Дюсман. Оказа се, че недостигащите компоненти за кормилни уредби са всъщност изработка на германската Robert Bosch.

Италианци спряха производството на BMW

Потърпевши от липсата на части са заводите в Лайпциг и Мюнхен (Германия), Рослин (ЮАР) и Шънян (Китай), където се сглобяват компактните серии на BMW - 1, 2, 3 и 4. По информация на списание Focus прекъсванията в продукцията нанасяли на компанията щети на стойност двуцифрена сума в милиони евро всеки ден.

Заводът в Лайпциг е блокиран още от петък, защото доставчикът на компонентите не е успял да се справи със заявените количества. Фабриката в Мюнхен работи в разреден режим. Сега принудителната пауза се прехвърля и върху китайския и южноафриканския завод. "Не можем да кажем кога прекъсванията в производството ще приключат", коментира говорител на BMW.

Все още не е ясно как паузите ще се отразят на продажбите. В първото тримесечие BMW достави рекорден брой автомобили, отчитайки 5.2% ръст на годишна база - но при конкурента Mercedes ръстът бе цели 16%.
 

Тагове: bmw
0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Великата стена ( преди 6 години )
    Сега разбирам защо Great Wall стряха да произвеждат.Свършили им частите :)За разлика от BMW обаче, за Great Wall части повече няма да дойдат :)Щеше да е смешно, ако не беше трагично.