IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двойна победа на Ferrari в Монако

Фетел прескочи Райконен в бокса, Рикардо на подиума

Двойна победа на Ferrari в Монако

Себастиан Фетел и Кими Райконен донесоха двойна победа на Ferrari в Гран при на Монако, а това беше първият успех на Скудерията в Монте Карло от 2001 година насам. Райконен стартира от полпозишън и води колоната до първите спирания в бокса, които започнаха с влизането на Макс Верстапен с Red Bull в 32 обиколка, а Кими спря в 34-ата.

Двойна победа на Ferrari в Монако

Фетел обаче, който вървеше втори, изкара още 5 обиколки на пистата, записа най-бърза обиколка и когато спря за гуми, успя да се върне пред Райконен на трасето. Това реши спора за първото място и германецът бързо натрупа аванс пред съотборника си. Но авансът му от над 10 секунди изчезна, когато Дженсън Бътън с McLaren и Паскал Верлайн със Sauber се удариха на завоя „Портие” и пред колоната излезе кола на сигурността. Колата на Верлайн полегна на левите си колела след инцидента, но пилотът остана невредим.

Двойна победа на Ferrari в Монако

При рестарта в 67-ата от общо 78 обиколки Фетел отново се откъсна пред Райконен и записа третата си победа в шест състезания този сезон с аванс от 3,145 секунди на финала. Битката за третото място спечели Дениъл Рикардо с Red Bull, който стартира едва пети, но спря 6 обиколки по-късно от Верстапен и Валтери Ботас с Mercedes и се върна пред тях на трасето.

Вчера австралиецът беше провален от тима в квалификацията с глупава стратегическа грешка, но днес стратезите на Red Bull се справиха отлично със състезанието на Дениъл.

Трикратният световен шампион Люис Хамилтън с Mercedes стигна до 7-ото място и така влезе в зоната на точките, въпреки че стартира едва 13-и. След шест състезания Фетел вече води с 25 точки пред Хамилтън в битката за титлата.

Тагове: ferrari
0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Enzo ( преди 6 години )
    Както казах преди време тук на някакъв пъпчив тийнейджер, който обясняваше как Феррари не печелели във Ф1, не може да си номер 1 непрекъснато. Но Феррари е най-успешният отбор в този спорт, историята на този бранд, е историята на Ф1, печелели са и ще печелят титли във Ф1 докато съществуват и ще продължават да бъдат най-успешният отбор. А към Ф1 винаги ще има интерес, стига поне един от болидите да е Феррари. И обратно - ако не участва Феррари, то от Ф1 не би имало никакъв смисъл!