IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW започна да дразни с M8

Ще има и пистова версия на купето за „24 часа на Льо Ман”

BMW започна да дразни с M8

Само часове след като BMW показа концептуалното купе 8-Series, баварският производител започна да дразни феновете, а и всички автомобилни любители, със снимки на неговата спортна версия – M8.

BMW започна да дразни с M8

Машината бе представена в камуфлаж, заради който е доста трудно да бъде сравнена с концептуалния прототип. Все пак ясно се вижда разликата в аеродинамиката на двата автомобила – M8 има различни преден сплитер и капак, нова изпускателна система, както и малък спойлер.

BMW започна да дразни с M8

Що се отнася до техническите характеристики на колата, в BMW предпочитат да си мълчат. Президентът на М-подразделението на баварците Франк ван Мил все пак разкри, че разработката на серийното купе и на спортната версия вървят едновременно, като M8 ще има сериозно предимство като динамика и управляемост.

BMW започна да дразни с M8

Според BMW Blog, в компанията ще заложат или на 4,4-литровия V8, но в по-мощен вариант от този на новото M5, което ще има 600 к.с., или на 6,6-литровия V12 от най-мощния автомобил на марката M760Li. По вероятно е изборът да бъде в полза на първия мотор, тъй като той е по-лек.

BMW започна да дразни с M8

На свой ред директорът на BMW Motorsport – Йенс Марквард допълни, че компанията работи и върху състезателна версия на M8, която ще получи  M8 GTE. Този автомобил се подготвя за участие в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман”, а дебютът му ще бъде през януари догодина, когато ще участва в „24 часа на Дайтона”.

Снимки: BMW

Тагове: bmw m8 bmw 8-series
0 от 500