IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Райконен стартира пръв в Монако

Финландецът с първи полпозишън от 2008 година насам

Райконен стартира пръв в Монако

Финландската звезда на Ferrari Кими Райконен спечели квалификацията за Гран при на Монако и първи път от Франция 2008 ще стартира от първа позиция. Последният световен шампион на Скудерията победи съотборника си Себастиан Фетел с 0,043 секунди в битката за първото място на старта, а трети остана Валтери Ботас с Mercedes, на 0,045 секунди.

Райконен стартира пръв в Монако

Райконен записа и новата най-бърза обиколка в историята на Гран при на Монако по улиците на Монте Карло – 1.12,178 минути.

Победителят от миналата година Люис Хамилтън с другата кола на Mercedes отпадна още във втората част на квалификацията. Британецът имаше проблеми със сцеплението и поведението на колата в хода на цялата квалификация, а преди последното му излизане на пистата в борбата за място в Топ 10 катастрофира Щофел Вандоорн с McLaren и заради жълтите флагове бившият световен шампион остана без шанс да подобри 13-ото си място.

Райконен беше най-бърз в цялата трета част на квалификацията, като оглави класирането с 1.12,296 минути, след това подобри с още над една десета от секундата, но при третия си опит не беше по-бърз, а в това време Фетел и Ботас стопиха аванса му, но недостатъчно. Фетел взе второто място с аванс от 2 хилядни от секундата пред Ботас.

Топ 6 допълниха двамата пилоти на Red Bull Макс Верстапен и Дениъл Рикардо и Карлос Сайнц с Toro Rosso.

Дженсън Бътън, който замества Фернандо Алонсо в Монако се класира 9-и в квалификацията, но утре ще стартира последен, тъй като получи наказание от 15 места назад на старта заради смяна на двигател.

Тагове: ferrari
0 от 500