IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz е готов с достъпен електрически модел

Хечбекът с размерите на A-Class ще струва по-малко от 40 000 евро

Mercedes-Benz е готов с достъпен електрически модел

Германският производител Mercedes-Benz ще попълни гамата с достъпен електрически хечбек, който ще се появи на пазара до края на десетилетието. Цената на автомобила няма да превишава 40 000 евро, съобщава Autocar.

Mercedes-Benz е готов с достъпен електрически модел

Електромобилът ще получи името EQ A (по аналогия с A-Class), като концептуалната му версия ще бъде представена по време на автосалона във Франкфурт през тази есен. Това ще бъде и най-евтиният модел на ток на компанията (без да се броят електрическите Smart ED).

С пускането на подобен автомобил в Mercedes-Benz искат да се конкурират с бъдещия BMW i3, с все още не излезлия Volkswagen ID, както и с Tesla Model 3, чието производство стартира през юли. Машината ще бъде построена на модулната платформа Mercedes-Benz MEA (modular electric architecture), която ще е в основата на електромобилите на компания.

Новият хечбек ще получи само един електромотор, като ще бъде със задвижване на предната ос. Любопитното е, че в Mercedes обмислят и версия AMG, която ще има и втори електрически двигател – на задната ос, и така ще се получи автомобил със задвижване на четирите колела.

Въпреки пълната свобода, която са получили констукторите на марката, бъдещият електромобил ще се придържа към класическите пропорции на хечбек с 5 врати, като до голяма степен ще повтаря дизайна на новата A-Class.

Снимка: Mercedes-Benz
 

Тагове: mercedes-benz a-class eq a
0 от 500