IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen отваря завод за електромобили в Китай

Годишното предприятието ще произвежда не по-малко от 100 000 коли

Volkswagen отваря завод за електромобили в Китай

Концернът Volkswagen и неговият китайски партньор JAC получиха разрешение от властите в Китай за строителството на завод, който ще произвежда 100 000 електромобила на година. Новото съвместно предприятие се оценява на 740 млн. щатски долара.

Volkswagen отваря завод за електромобили в Китай

За Volkswagen това ще е третият съвместен проект с китайска фирма след SAIC Volkswagen и FAW-Volkswagen, които също се занимават с разработката и производството на хибриди и електромобили. Идеята на германците е Китай да стане ключов регион за Volkswagen в борбата с Tesla за надмощие на пазара на електрически автомобили.

През миналата есен Министерството на промишлеността на Китай обяви план, според който до 2030 г. поне 40% от автомобилния парк в страната да бъде от електрически автомобили. Оше през 2020 г. работещите в страната автомобилни компании са длъжни да увеличат дяла на електромобилите и зареждащите си хибриди в своята продукция до 12%.

От Volkswagen обещаха да изпълнят това условие. На автосалона в Шанхай немците показаха електрическия купеобразен кросоувър I.D.Crozz, който може да измене до 500 км с едно зареждане. Той се явява предвестник на един от многото серийно модели на ток, чието масово производство ще стартира през 2020 г.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen jac
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    жените*
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, като те настъпят, и отклоняваш темата, нещо присъщо на женито по принцип. А ако говорим за технологии, то технологично изостанал спрямо китайците е целия свят, зеленотиквенико.Китайците правят най-мощни суперкомпютри и после сами си ги подобряват с по-мощни.Няма IBM, няма Intel, няма и Sony или тойотааа. Б.астун.
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Аз пък си мислих, че турците правят любимите ви тойотки.Сигурно се бъркам нещо. хах :Д"Нито Приус, ното Мирай, ното който и да е хай-тек модел се произвеждат в заводите на Тойота за развиващите се пазари. А тези са тръгнали да дават най-високо технологичните им модели да се произвеждат да в Китай, просто защото са технологично по-изостанали от китайците.
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Освен в лъжите, измамите и манипулациите не се сещам за друго в което да са велики."Аз пък си мислих, че имаше едни дето лъгали от 25 години, вероятно са по - велики от VW в лъжите.Сигурно пак се бъркам нещо.
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "... обаче турско-немските маймуни в заводите на баба Шмеркел ... "Аз пък си мислих, че турците правят любимите ви тойотки.Сигурно се бъркам нещо. хах :Д
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нали казваха, че електричките са чшекии! Какво стана...отказаха ли се от дизелите, които така страстно любят?
  • #7
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е както се очакваше Renault-Nissan правят електричките си във Франция и Япония, Tesla правят свойте в САЩ, обаче турско-немските маймуни в заводите на баба Шмеркел нямат акъл да построят нещо подобно, за това ще купуват китайски електрички и ще им лепят емблеми на Ауди и Бентли.
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Aнонимен ( преди 6 години )
    Хундачик,ти що мразиш целия свят бре,нещо комплекс ли имаме ?Ти колко скоростни кутии смени ***?Да сигурно караш някой лиген 8 *** употреба.Да там наистина е само гола ламарина,няма нищо,затова се наричат лигени.Велики на приказки хондаджии..нищо повече.
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В какво са най-велики любимците ти бе ВАГончик?Освен в лъжите, измамите и манипулациите не се сещам за друго в което да са велики.Те са първите, които изпозват коланно окачване и слагат асфалт в купето.Техните автомобили са единствените на които всеки елемент е консуматив. Това двигател, скоростна кутия, електроника и всичко останало е консуматив.Наистина са велики!
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Китайците ще правят електромобили за Фолцваген, защото немците не ги владеят тия технологии. Те могат само да притракват с канцерогенни дизелчета. Нищо ново под слънцето. А китайия пазар е на... китайците. Скоро и самите ВАГ ще са техни.