IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault показа Megane RS в Монако

Нико Хюлкенберг разходи новия модел по трасето на Формула 1

Renault показа Megane RS в Монако

Renault представи в Монако новия Megane RS, чиято официална премиера ще е на автомобилния салон във Франкфурт на 12 септември. Шефът на подразделението за серийни автомобили в Renault Sport Патрис представи колата, а заводският пилот на Renault във Формула 1 Нико Хюлкенберг я покара по трасето в Монте Карло.

Renault показа Megane RS в Монако

Първият Megane RS дебютира през 2004 година и до днес хотхечът се наложи като един от най-популярните и харесвани модели в тази интересна, макар и твърде нишова категория. От Renault обясниха, че колата, която кара днес Хюлкенберг е прототип, който е „много близо до серийно производство”, а според Рати новия Megane RS ще е „новият образец сред спортните компактни модели”.

Renault показа Megane RS в Монако

Все още обаче от компанията не са потвърдили дали новият Megane RS ще получи 1,8-литровия бензинов турбо мотор от Alpine A110. Това е повече от логично, след като от Renault Sport вече обявиха, че не планират развитие на 2-литровия агрегат, който задвижва предишния Megane RS.

Renault показа Megane RS в Монако

Предполага се, че за хотхеча моторът от Alpine ще е с мощност 300 конски сили, а Рати вече обясни, че колата ще се предлага с механична трансмисия и EDC с два съединителя, тъй като автоматикът ще привлече нови клиенти към спортния модел. Снимки: Renault Sport

Тагове: renault renault megane rs
0 от 500