IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar направи екстремен XE с 600 к.с. (ВИДЕО)

Седанът SV Project 8 е най-мощният автомобил в историята на марката

Jaguar направи екстремен XE с 600 к.с. (ВИДЕО)

Британският производител Jaguar ще представи по време на ежегодния Фестивал на скоростта в Гудууд екстремния седан XE SV Project 8. Това е най-мощният автомобил в историята на марката, като е обоудван с двигател, развиващ мощност от 600 к.с.

Jaguar направи екстремен XE с 600 к.с.

Машината ще бъде произведена в ограничена серия от 300 бройки. Задвижването на седана е поверено на 5,0-литров V8 мотор с компресор, който в оригиналния си вариант разполага с 510 к.с. След намесата на специалистите от подразделението SVO (Special Vehicle Operations) мощността на агрегата достига 600 к.с.

Jaguar направи екстремен XE с 600 к.с.

Представител на компанията обяви, че точните динамични характеристики на автомобила ще бъдат съобщени непосредствено преди премиерата му. Той бе категоричечен, че в SVO са направил машина, която освен, че е много мощна, предлага впечатляващо усещане от управлението си.

Jaguar направи екстремен XE с 600 к.с.

„Jaguar XE SV Project 8 вдига летвата на аеродинамиката и техническото оборудване на едно нови ниво. Този автомобил е създаден за истински ентусиасти, както и за най-взискателните колекционери. Всичко това ще бъде отразена и в неговата цена”, категорични са от Jaguar.


Снимки: Jaguar
 

 

Тагове: jaguar xe sv project 8
0 от 500