IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заводът на Tesla е най-опасният в САЩ

Травмите в предприятието са с 31% повече от обичайните за бранша

Заводът на Tesla е най-опасният в САЩ

Заводът на Tesla Motors във Фриймонт, щата Калифорния, е най-опасният за здравето на служителите си сред предприятията от автомобилната промишленост в САЩ. Травмите, които получават работещите в него, са с около 31% повече от средните за индустрията, сочи проучване на организацията Worksafe, която се занимава със защита на здравето и правата на работниците в Щатите.

Заводът на Tesla е най-опасният в САЩ

Изследването на Worksafe показва, че през 2015 г. средно 8,8 на 100 служители в завода са получили различни наранявания. Средният показател за предприятията от автомобилния бранш в САЩ е 6,7 травми на 100 души.

Представители на американския производител на електромобила на свой ред са категорични, че предприятието е нй-безопасното в страната. Според вътрешната статистика на Tesla Motors, през първото тримесечие на 2017 г. броят на травмите е намален на 4,6/100, което е с 32% по-малко от средното за САЩ за същия период.

В Worksafe обаче не приемат подобна статистика, тъй като смятат, че тя е измислена набързо. Освен това анализаторите са категорични, че 3 месеца е прекалено малък срок, за да се говори за подобна тенденция.

По-рано британското издание The Guardian публикува материал, в който работници от завода във Фриймонт се оплакаха от условията на труд. Един от тях обяви, чеот 2014 до 2016 г. в завода са викани екипи на Спешна помощ повече от 100 пъти. Оплакванията са били от болки в гърдите, нарушаване на дишането и припадъци. За същия период поне 100 работници са получили различни травми.

Пред изданието шефът на Tesla Motors – Илон Мъск, призна, че работата на служителите в предприятието извършват тежка работа, но на първо място пред компанията е защитата на тяхното здраве и благополучие. По неговите думи, от миналата година сериозно е повишена безопасността на труда в завода.

Снимка: Tesla Motors
 

Тагове: tesla motors worksafe
0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само гърч!!!В интерес на истината средния американец работи по 12-16 часа дневно. Дори японците са ги признали за работохолици!
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тесла- тихата електрическа смърт
  • #8
    8 rate up comment 5 rate down comment
    До последния ( преди 6 години )
    Ами замърсяват толкова , че хората работещи там не изкарват до края на работния ден и припадат от токсините...в сравнение с завода на Тесла , работата в Кремиковци е като разходка на Мусала
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "в завода са викани екипи на Спешна помощ повече от 100 пъти. Оплакванията са били от болки в гърдите, нарушаване на дишането и припадъци"....ето ти щом питаш откъде знам , то си пише..симптомите са същите като при "взимане на душ" в Аушвиц...
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    бабини гащи ( преди 6 години )
    хахаха аман от разбирачи,да влезнат малко да прочетат какво значи инцидент... и статистика, манипулиране на данни и източници на информация.за замърсяването, мога да кажа на саждаджиите да си мият очичиките по-често... толко сте ***, че чак кръгли!
  • #5
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Митю Дървара ( преди 6 години )
    Ми тъй става кът са работи с тесли!
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Абе не знам какви сажди виждаш , но в заводите за производството на дизелови двигатели не измират като мухи , нещо заводите на Тесла ми напомнят на заводите Аушвиц..ефективноста при заличаване на персонала е същата.."Ти кога за последно посети завод на Тесла, че така компетентно по проблема го раздаваш? Просто от любопитство питам! А наясно ли си, че америкнците са едни от най-големите мързеливци, мрънкащи почти за всичко? Да не говорим, че звънят на 911 за щяло и нещяло! И да, бил съм в САЩ!
  • #3
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе не знам какви сажди виждаш , но в заводите за производството на дизелови двигатели не измират като мухи , нещо заводите на Тесла ми напомнят на заводите Аушвиц..ефективноста при заличаване на персонала е същата..
  • #2
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не се обяснявай бе смъркач на сажди :D
  • #1
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ефектът от електрическите втомобили няма да е това което се очаква , замърсяването от производството на батерии е голямо.Дали ще замърсяват колите по пътищата или ще ни тровят от заводите е все тая за околната среда...бъдещето трябва да бъде водородът..въздух и вода , това е естествената екология