IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мотор ще се опита да развие над 640 км/ч

Новият опит за световен рекорд ще бъде осъществен в Боливия

Мотор ще се опита да развие над 640 км/ч

Отборът Ack Attack, на който сега принадлежи световния рекорд за скорост сред мотоциклетите, ще се опита да подобри собственото си постижение. Екипът ще пробва да развие скорост от над 643 км/ч (400 мили).

Мотор ще се опита да развие над 640 км/ч

Формално, за поставяне на нов рекорд, хипербайкът ще трябва да достигне скорост от 376,363 мили (около 605 км/ч). Това е сегашното най-добро постижение на тима. В Ack Attack обаче са на мнение, че тяхната машина може да вдигне над 400 мили.

Опитът за ново най-добро постижение ще бъде направен в началото на август на солено езеро в Боливия. В отбора са на мнение, че условията в южноамериканската държава са по-подходящи от тези в Боневил (САЩ), където традиционно се поставят рекорди за скорост.

Байкът Ack Attack е оборудван с два 4-цилиндрови двигателя от мотоциклета Suzuki Hayabusa (всеки с по 200 к.с. в базовия си вариант). На тях са поставени специални турбини, благодарение на които мощността достига 900 к.с.

Снимка: Ack Attack

Тагове: ack attack
0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като нищо ще успеят щом са с двегатели от Сузуки Хаябуса един от най-яките мотори създавани някога. В тубата има клипове с този мотор доволна много. Има с 400 км/ч по магистрала или 300 км/ч на задна гума. Това също е един от многобройните рекирди на японеца.Колкото до прототипа, който са направили не бих казал никога, че това може да се нарече мотор. Прилича на всичко друго, но не и на мотор. Може би единственото изискване, за да се нарече така е да бъде с 2 гуми.