IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблеми с името за новия кросоувър на Hyundai

Корейците ще трябва да сменят Kona с друго название поне на два пазара в Европа

Проблеми с името за новия кросоувър на Hyundai

До премиерата на новия кросоувър на Hyundai остава съвсем малко време, но маркетолозите на корейския производител се сблъскаха с неочакван проблем. Те ще трябва да сменят името Kona поне за две държави в Европа, която е основният пазар за модела, съобщава Carscoops.

Проблеми с името за новия кросоувър на Hyndai

Промяната е задължителна за Португалия, тъй като на местен жаргон Kona означава „женски полов орган”. Сходен е и проблемът на Hyundai за Норвегия, където името се превежда като „жена”.

Според информация, за случая с Португалия вече е намерено решение. Името Kona бе избрано в чест на един от Хавайските острови. За да се запази идеята, автомобилът просто ще бъде прекръстен на друг от островите – Kauai.

От Hyundai засега запазват мълчание, като се очаква подробности да има при премиерата на модела. Кросоувърът е изграден на платформата на хечбека i20, но ще получи гамата двигатели от по-големия – i30.

Снимка: Carscoops
 

Тагове: suv hyundai kona kona
0 от 500