IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini планира четвърти модел

Годишното производство трябва да стигне 10 000 коли

Lamborghini планира четвърти модел

Lamborghini планира да увеличи моделната си гама до четири автомобила, като в тази бройка не влиза очакваният SUV модел Urus. Това обаче ще стане най-рано през 2022-2023 г., прогнозира шефът на италианската марка Стефано Доменикали.

Lamborghini планира четвърти модел

Според бившия шеф на тима на Ferrari във Формула 1, разрастването на моделната гама на Lamborghini ще привлече нови клиенти към марката и ще позволи годишното производство на компанията да достигне 10 000 коли. За 2018 г. планът на Lamborghini е производството да продължи да се увеличава до 7000 коли.

Доменикали не пожела да обяви какво ще представлява новият модел на компанията. Все пак, той не изключи възможността това да е автомобил Gran Turismo с 2+2 места или пък още един спортен модел, който да е позициониран точно под Huracan.

През пролетта на 2018 г. трябва да дебютира Lamborghini Urus, като италианците очакват основните пазари на SUV модела да са САЩ, Близкия Изток, Западна Европа и най-вероятно – и Русия.

Urus ще е първият сериен модел на Lamborghini с хибридно задвижване и възможност за зареждане на батерията от електрическата мрежа. Както обясни шефът на отдела за развитие и изследване на Lamborghini Маурицио Реджани: „Urus ще е първият и единствен лекотоварен хибрид в гамата ни”.

Снимка: Lamborghini

0 от 500