IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru обяви рекордни инвестиции в „зелени” автомобили

Японците ще вложат 1,2 млрд долара в развитието на хибриди и електромобили

Subaru обяви рекордни инвестиции в „зелени” автомобили

Subaru стана поредният производител, който обяви намеренията си да направи сериозни инвестиции в областта на електромобилите. Пред агенция Bloomberg шефът на японската корпорация Ясуюки Есинага разкри, че за целта ще бъдат отделени около 1,2 млрд. долара.

Subaru обяви рекордни инвестиции в „зелени” автомобили

Сумата е по-малка от тази, която инвестират големите японски марки Toyota и Honda, но е с 20% по-голяма от тази, която Subaru похарчи през 2016 за развитието на подобни технологии. За сравнение, през 2014 г. отделените пари за „зелени” модели от марката са наполовина - около 600 млн. долара.

Босът разкри още, че за разлика от някои компании, които създават отделни брандове за електрически и хибридни автомобили, Subaru ще поеме по друг път, като ще оборудва с електрически силови агрегати съществуващите вече свои модели. Това ще позволи на марката да развива технологиите сама, без да се налага да си сътрудничи с други производители.

Следващият хибрид на Subaru ще излезе на пазара през 2018 г., а три години по-късно компанията ще представи и напълно електрически автомобил. Силовите агрегати на машините ще бъдат изцяло самостоятелна разработка, но за направата на акумулаторите ще се разчита на Panasonic или Samsung Electronics.

Subaru обяви рекордни инвестиции в „зелени” автомобили

Именно електрификацията ще глътне най-голяма част от бюджета на Subaru, а на второ място ще е развитието а фирмения пакет с „умни” помощници и системи за безопасност EyeSight. През 2020 г. той трябва да бъде модернизиран до направата на пълноценен автопилот, като целта е технологията да се предлага на приемлива за клиентите цена.

Снимки: Subaru

 

Тагове: subaru
0 от 500
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "прави ми впечатление, че хората каращи субарио в бг много често са или напълно неадекватни към пътната обстановка или супер нагли с разни импореси с пробити ауспуси..."Това общо взето е валидно за коя да е марка автомобили, така че нищо ново под слънцето!
  • #6
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    прави ми впечатление, че хората каращи субарио в бг много често са или напълно неадекватни към пътната обстановка или супер нагли с разни импореси с пробити ауспуси...заслужено изместват понятието голфаджия ....
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    когато инвестираш най-важното е възвращаемоста...това е причината големите концерни да не инвестират в електрички...това е и причината Тесла да е все още на загуба...голям риск има...
  • #4
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота е собственик на част от Субару и ми се струва че инфото в статията е партенка.Едва ли ще започнат от нулата неща които са измислени. По скоро ще искат да ги подобрят и оптимизират.И едно голямо блаво на Субару.Малка компания са а инвестират толкова много пари.А големите немски развиват все още дизелите.
  • #3
    4 rate up comment 19 rate down comment
    Тези ( преди 6 години )
    Тези не ги ли закриха вече.. :)
  • #2
    29 rate up comment 2 rate down comment
    Ганю Балкански ( преди 6 години )
    Субару са класа и са нетрадиционни автомобили! Заслужават респект и уважение. Ако искаш да се отличаваш от тълпата си купуваш нещо подобно - Субаро, Волво, СААБ.Пожелавам им успех! А на *** - просперитет, за да може към 2028 да си купи 10 годишно хибридно Субару!
  • #1
    30 rate up comment 2 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    "Това ще позволи на марката да развива технологиите сама, без да се налага да си сътрудничи с други производители."Браво, адмирации за това! Дано да успеят!