IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Звездният час на Bentley

Този R-Type Continental Sports Saloon от 1953 г. е мечтата на всеки колекционер

Звездният час на Bentley

Мнозина вярват, че Bentley R-Type Continental Sports Saloon от 1953 г. от ателието на Хенри Джарвис Мълинер е най-желаното Bentley, произведено след Втората световна война. Подобно твърдение трудно може да бъде оборено, като автомобилът на снимките е доказателството за това.

Звездният час на Bentley

Машината има номер на шасито BC20A и е 19-ият произведен екземпляр от модела. Да, някой може да се заблуди от номера и да реши, че това 20-ият автомобил, но в Bentley са фаталисти и пропускат шасито с №13. Впрочем, това продължава и в наши дни с новите коли на марката.

Звездният час на Bentley

Тъмно-зеленият R-Type Continental Sports Saloon включва немислими за времето си екстри като регулируеми седаки, фарове срещу мъгла, пълноценни мигачи и спидометър в километри. Освен това колата е с тежки предни амортисьори и по-къс кормилен механизъм за подобряване на управляемостта. Има още високоскоростен вентилатор, ефективен радиатор и аудиоприемник.

Звездният час на Bentley

Машината е показана пред потенциални клиенти на автосалона в Женева през 1953 г., като след това отива при първия си собственик в Швейцария. След 7 години тя е продадена в Америка и се завръща в Европа едва през 2014 г. Там е претърпяла сериозен ремонт, засегнал спирачната система, окачването, двигателя скоростната кутия и съединителя, като за всичко това са похарчени  повече от 50 000 долара.

Звездният час на Bentley

Това Bentley R-Type Continental Sports Saloon ще бъде предложено на аукцион в Италия, като се очаква се очаква цената му да превиши 1 млн. щатски долара.

Снимки: Autonews

0 от 500