IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan готви електрически кросоувър с автопилот

Серийната версия на модела ще излезе на пазара през 2020 г.

Nissan готви електрически кросоувър с автопилот

Компанията Nissan е готова с електрически кросоувър, чийто предсериен вариант ще бъде представен до края на годината. Автомобилът ще получи системата за автономно придвижване ProPILOT, съобщава Automotive News.

Nissan готви електрически кросоувър с автопилот

Тази технологии за първия път бе поставена на друг модел на японците – Serena. Системата е способна при напълно автоматичен режим на придвижване едновременно да управлява подаването на газ, натискането на спирачката и въртенето на волана, като едновременно с това променя стила на шофиране, съобразявайки се пътната обстановка.

Функцията ProPILOT се активира с едно натискане на превключвател, разположен на волана. Всички данни от работата на системата излизат на отделен дисплей, разположен пред водача.

В основата на ProPILOT е камера, която е програмирана да обработва бързо заснетите изображения и да определя местоположението на намиращите се наблизо транспортни средства, а също така да следи и пътната маркировка.

Очаква се концептуалният модел на Nissan да получи името Vmotion 3.0, след като по-рано тази година японците показаха подобен автомобил -  Vmotion 2.0. Той демонстрира елементи от дизайна, на които ще залагат бъдещите седани на марката. Що се касае до серийния кросоувър, неговото излизане на пазара е предвидено за 2020 г.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan propilot
0 от 500