IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Ford подаде оставка (ОБНОВЕНА)

Мястото на Марк Фийлдс зае ръководителят на Ford Smart Mobility LLC - Джеймс Хакет

Шефът на Ford подаде оставка (ОБНОВЕНА)

За това, че генералният директор на американския концерн Ford Motor Co. - Марк Филдс, ще подаде оставка, първи съобщиха някои медии в САЩ. Новината бе потвърдена няколко часа по-късно от прес-службата на автомобилния производител. Филдс бе начело на Ford от 2014 г., а решението за раздялата с него е взето от председателя на Съвета на директорите на компанията Бил Форд.

Шефът на Ford подаде оставка (ОБНОВЕНА)

Оказва се, че Филдс е загубил доверието на Форд, след като не е успял да сплоти работниците на концерна около общите цели и стратегии на концерна, както и това, че не е взел важни решения в критични за производителя моменти. Освен това Съветът на директорите е обезпокоен от спада на акциите на Ford под управлението на досегашния генерален директор.

Мястото на Марк Филдс ще заеме шефът на дъщерната компания Ford Smart Mobility LLC - Джеймс Хакет. Това подразделение са занимава с иновационните разработки, в това число и в създаването на автономни транспортни средства.

Очакват се и други промени в ръководството. Мястото на Рей Дей, досегашен вицепрезидент по връзки с обществеността, ще бъде заето от Марк Тръби, който досега бе на аналогична позиция в Азиатско-Тихоокеанското подразделение на Ford.

На свой ред шефът на компанията в Европа, Близкия Изток и Африка – Джеймс Фарли, както и ръководителят на северноамериканското подразделение Джоузеф Хинрикс, ще станат вицепрезиденти на концерна.

Снимка: Ford

Тагове: ford motor co.
0 от 500