IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai i30 N се закани на конкурентите (ВИДЕО)

Хот-хечът на корейците щял да бъде по-подходящ за пистите

Hyundai i30 N се закани на конкурентите (ВИДЕО)

До края на годината Hyundai ще стартира производството на мощния си хечбек i30 N, който се очаква да бъде сериозен конкурент на лидерите в този сегмент. Шефът на подразделението Hyundai N Performance – Алфред Бирман, разкри пред изданието Caradvice нови подробности за автомобила.

Hyundai i30 N се закани на конкурентите (ВИДЕО)

„Мога да гарантирам, че Hyundai i30 N ще бъде един сериозен боец в сегмента на хот-хечовете – коментира Бирман, който по-рано оглавяваше отдела за разработка на двигатели в М-подразделението на BMW. – Направихме кола, която е много различна от VW Golf GTI, например. Нашият автомобил е по-подходящ за писта, докато GTI е насочен към ежедневно каране по стандартни пътища. Смея да твърдя, че i30 N реагира по-бързо и по-впечатляващо от Golf GTI.”

Бирман е категоричен,че хот-хечът на Hyundai е много бърз, като на заводския полигон на марката е показал забележителни резултати, особено при преминаване на серия от завои. В същото време обаче корейците на са убедени, че ще се опитат с него да подобрят рекорда на Северната дълга на „Нюрбугринг” за коли с предно предаване, който сега принадлежи на Honda Civic Type R.

„Мислим и по този въпрос, но все още не сме взели окончателно решение. По време на тестовете се убедихме, че i30 N превъзхожда голяма част от конкурентите си, които са с по-голяма мощност. Нека първо моделът излезе на пазара, след това ще преценяваме какво трябва да се случи”, допълва топ-мениджърът.

Hyundai i30 N се закани на конкурентите (ВИДЕО)

Корейският хот-хеч ще излезе в двe модификации. По-слабата ще разчита на 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 250 к.с. Тя ще бъде поставена на 18-цолови джанти с гуми Michelin Pilot Super Sports. При втората двигателят ще развива 280 к.с., като джантите ще са 19-цолови, а гумите - Pirelli P Zero.

И двата варианта ще имат активно окачване, като при по-мощният то ще бъде по-ниско. Освен това хечбекът ще има диференциал с електронно блокиране, както и възможност за промяна на звука на изпускателната система.



Снимки и видео: Hyundai

 

 

Тагове: hyundai i30 hyundai n
0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    до целия форум ( преди 6 години )
    Само хейтари тука!!! Незнам кво толкова спорите и се делите, на немски, японски и незнам си кви фенове. А истината е ,че и немци и японци и много други ,правят страхотни автомобили и конглокенцията по между им движи света напред. А между временно ,последните години кореиците вдигнаха много нивото си ,а ние тук "блестящите умове" и каруца неможем да произведем ,но можем да храним всеки ;)
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Може да ги обвините, че в последно време дизайна им по-скоро консервативен.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кажи къде видя Ауди и ФВ, че аз го гледам от няколко минути и все на корейско ми прилича. Старата им линия беше почти същата.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колата сигурно няма да е лоша, но цената ...
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Както казваше Матьо от "коли"-ама не е Порше.Hyundai Kia Automotive Group през 2009 г.е четвъртия по големина автомобилен производител.Настоящия главен дизайнер(и ИД) на Hyundai-Петер Шрайер,тази година се оттегля.Германецът бе начело на дизайнерските подразделения на Audi (1994-2002 г.) и Volkswagen (2002-2006 г).Главния конструктор на подразделението BMW M GmbH Алберт Бирман отговаря за разработката и изпитанията на спортните автомобили на Hyundai и Kia.Такси-1220100 км.без основен ремонт!
  • #2
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    "Шефът на подразделението Hyundai N Performance Алфред Бирман" - Това е толкова Хуйдай, колкото костенурките могат да летят!:) Поредния продажник, отишъл при жълтите:)
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    ичибан ( преди 6 години )
    Автомобилът ще бъде снабден и с 2 броя скафандри, за евентуално излитане в космоса.... и един марморт завиваше шоколада в хюндай, на промоция - с безплатна дачия.