IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнерите на Porsche направиха хибридна суперяхта

Цените на Dynamiq GTT 115 Hybrid стартират от 11,9 млн. евро

Дизайнерите на Porsche направиха хибридна суперяхта

Porsche не е само автомобилна марка, а и световно известно студио за промишлен дизайн. То от години предлага и яхти, но последният проект в тази насока - Dynamiq GTT 115 Hybrid, е нещо наистина впечатляващо, което до момента няма аналог.

Дизайнерите на Porsche направиха хибридна суперяхта

В дизайна на плавателния съд, който е с дължина от 35 метра, се забелязват черти от Porsche 911 или по-точно на версията 911 Targa 4. Те се виждат в оформлението на кърмата и на горната палуба, докато предната част напомня на концептуалния електрически модел Mission E.

Дизайнерите на Porsche направиха хибридна суперяхта

Силовият агрегат на базовата версия на ахтата се състои от два дизелови двигателя MAN V12 с мощност от по 1650 к.с., които позволяват развиване на скорост от 39 км/ч. Като опция се предлагат два електромотора с по 60 к.с., които превръщат лодката в хибрид. Електричеството е особено полезно при маневриране в зони за отдих, тъй като тогава на пасажерите и екипажа не им се налага да дишат изгорелите газове.

Дизайнерите на Porsche направиха хибридна суперяхта

Производителят обещава да построи само седем бройки от Dynamiq GTT 115, като поръчки вече се приемат. Стартовата цена на яхтата е 11 990 000 евро, но с опциите тя набъбва значително. Например, версията с допълнителен пакет Sport Package за 250 000 евро предлага карбонови елементи от екстериора.

Снимки: Porsche
 

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Човек, недей така, че много ще се смеят италианците. Немците може да са добри в много неща, но не и в дизайн!:))) Италия, Англия винаги са правели и правят най-красивите автомобили. Особено новата Джулия, която се оказва скъса дупетата на немските каски, че и е супер красива, на всичкото отгоре!:)
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А по конкретната тема - този дизайн не ме пълни... но вероятно се дължи на това, че нямам вкус към такива яхти.
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За сведение от много години немците изместиха италианците като N1 в дизайна.Можете дори в този сайт да проверите колко много немски дизайнери бяха наети от азиатски производители на най високи позиции и при съответсвтащи заплати специално в автомобилния бранш. Италианските дизайнерски фирми от известно време са собственост на китайци и работят ширпотреба.