IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българин е сред дизайнерите на новия SEAT Ibiza

За Цанко Попов това не е първият проект на испанците, в който участва

Българин е сред дизайнерите на новия SEAT Ibiza

Български дизайнер игре основна роля в създаването на новиья SEAT Ibiza, чийто продажби ще стартират в началото на лятото. Компактният хечбек бе официално представен преди около месец, а сега наш екип имаше възможността да тества автомобила в Испания.

Българин е сред дизайнерите на новия SEAT Ibiza


При представянето на Ibiza пред медиите в Барселона се появи Цанко Петров, който работи от 5 години за испанския производител. За българина това е първият модел, в чиято разработка участва основно, като преди това е помагал за интериорния и екстериорния дизайн на SEAT Leon и на кросоувъра SEAT Ateca.

„Преди да пристигна в Испания, учих в Германия, а след това започнах работа като свободен дизайнер – наемаха ме за различни проекти, не само автомобилни. В един момент се оказах в Барселона и нещата се промениха. Вече шеста година съм в SEAT и няма да крия, че съм много щастлив от това”, коментира пред Automedia младият българин.

Българин е сред дизайнерите на новия SEAT Ibiza
Цанко Петров

Що се касае до Ibiza, това е първият модел на SEAT, който ще използва новата платформа на Volkswagen AG – MQB A0. Благодарение на нея, хечбекът с 5 врати е по-лек, което го прави по-икономичен и приятен за управление. Автомобилът излиза на пазара с избор от 5 бензинови и 1 дизелов мотор, а до края на годината ще има е версия на метан.

Снимки: Automedia.bg
 

Тагове: seat ibiza
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ВБА ( преди 6 години )
    Повечето от кадърните са извън България и много добре се представят. Тук кадърните в много малко случай могат да се реализират и да получат полагаемото им се възнаграждение поради остарялото мислене на бизнесмените, но и това, ще отмине и то много скоро. Бизнесмените трябва да привличат кадри от ВУЗ, като спонсорират определени професии, а след завършването на подбраните да ги привлекат на работа с полагащото им се възнаграждение, което е съизмеримо с това, което е в страните по на запад от нас.
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    тираджия ( преди 6 години )
    Браво на момчето. Дано има повече талантливи и кадърни българи!