Вход   Регистрация

GM изтегля Chevrolet от още два големи пазара

GM изтегля Chevrolet от още два големи пазара
 

Марката вече няма да се предлага в Индия и ЮАР

До края на годината концернът General Motors ще изтегли марката Chevrolet от още два гореми пазара – Индия и Южна Африка. От американския концерн официално съобщиха, че това ще доведе до бъдещи икономии в размер на 100 млн. долара годишно.

GM изтегля Chevrolet от още два големи пазара

Заводът на GM в Индия ще бъде преоборудван, като произвежданите в него автомобили ще се изнасят само за чужбина. Що се касае до предприятието в африканския Порт Елизабет – то ще бъде продадено на компанията Isuzu, която и до момента притежаваше част от собствеността му.

Изданието Financial Times уточнява, че марката Chevrolet напуска тези две държави заради ниски продажби. В Индия тя заема едва 0,9% от пазара, като през 2016 г. продажите са спаднали до 25 800 единици, което е с цели 21% по-малко от предишната година. За сравнение, Suzuki държи 47% от пазара, а Hyundai – 16,7%.

През 2015 г. GM изтегли Chevrolet от Европа, а също така и спря продажбите на масовите модели на марката, както и на автомобилите на Opel  в Русия, която също бе сред големите пазари за концерна.

Снимка: GM

Още по темата

Реклама  


Купи Chevrolet

Виж всички обяви

Коментари ( 1 )

Напиши коментар Влез

от: ив ( преди 1 година )

Щъркелите решили да си сменят гнездото,защото яко го оцапали с екскременти. Врабчето ги попитало къде отиват. Те му казали,че отиват на друго място,защото тук е вече много мръсно. И врабчето невинно ги пита:"А Гъ3овете ще си носите ли с вас?"
Отговори
 
+2
 

Положителни: 4  Отрицателни: 2


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising