IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Смартфон сменя ключа при Mercedes-Benz E-Class

Технологията е напълно безопасна, уверяват създателите на продукта

Смартфон сменя ключа при Mercedes-Benz E-Class

Компанията Gemalto, която е един от лидери в сферата на цифровите технологии и тяхната безопасност, предостави на концерна Daimler своя продукт Trusted Services Hub (TSH). Той е на базата на смартфон и може да бъде използван като ключ на автомобила.

Смартфон сменя ключа при Mercedes-Benz E-Class

Новата разработка е предвидена за семейството Mercedes-Benz E-Class. С нейна помощ собствениците на автомобилите могат напълно безопасно да използват смартфон с функция NFC за безопасното отключване и заключване на машината, както и за стартиране на нейния двигател.

Смартфон сменя ключа при Mercedes-Benz E-Class

Отварянето и затварянето на автомобила ще става с насочване на смартфона към вратата на превозното средство. Запалването на свой ред ще се осъществява, ако устройството е поставено в специална ниша, разположена на приборния панел. От Gemalto са категорични, че стартирането на двигателя ще се осъщесвява дори в случай, че батерията на смартфона е почти изхабена.

Смартфон сменя ключа при Mercedes-Benz E-Class

„Преминаването на електронни канали за взаимодействие е бъдещето и ние сме много доволни от това, че Daimler AG напълно подкрепя реализирането на нашите идеи. Същевременно това поздволява да предлагаме на клиентите си иновационни услуги, които на всичко отгоре са напълно безопасни”, коментира вицепрезидентът на Gemalto – Кристин Кавильоли.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Аман от идиоти ( преди 6 години )
    Аз лично никога не бих си купил кола, която да е без keyless entry и keyless go/start-stop button. Това е технология от повече от 20 години и се предлага в почти всяка кола. Къде фабрично, къде като допълнителна екстра. Винаги ми е изглеждала приятна и удобна и полезна. Каквото може да ме улесни, да ми спести време и/или да ми помогне - винаги ми е добре дошло и съм много "ЗА".
  • #13
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз не виждам нищо лошо в технологиите. Човек и да вижда и да не вижда... това е бъдещето.И камерата за заден ход не е абсолютно наложителна, можете да гушнете дясната седалка и да си гледате назад, но иска ли ви се така да паркирате новата си лъскава кола? :)
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Аман от идиоти ( преди 6 години )
    Според мен има елемент на удобство.Не е трудно да пъхнеш ключа и да го завъртиш, но ако можеш да НЕ го правиш... защо не? Защо отричате новите технологии? Какво толкова ви пречат? Защо винаги трябва да го караме по старо му и както е било преди 20 години; преди 30 години; преди 40 години и т.н.? Смартфона е изключтелна необходимост в днешните времена и без него не може. Защо да не си отключваш; заключваш или паркираш колата с него? Какъв точно ви е проблема? Какво ви пречи или дразни толкова?
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тия видяха от другите и айдеее
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Преди да сложите минус отговорете си: днес (не утре) колко марки коли можете да отключите с телефона си? На колко от тях можете да проверите налягането в гумите, живота на маслото, количеството гориво в резервоара и да й пратите дестинация към навигацията - всичко това от телефона си? :)
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Моята Astra K и в момента го има - OnStar дава възможност да я отключа от Берлин, докато е паркирана в Хиподрума :) Много помага, когато ключовете са в теб, а жената е забравила якето на детето в колата!Сега всички болни зомбисти ще познат да хранят, но факта е че тази система в Европа я въведоха точно Опел, а не някоя от марките в "светата троица".
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Аман от идиоти ( преди 6 години )
    Не става въпрос за мързел. Просто удобство. Защо трябва да вадиш ключ; да натискаш копче; да хванеш дръжката; да я отвориш; да седнеш; да слагаш ключът в таблото; да го въртиш три пъти, за да отключиш и запалиш колата? Когато можеш да се доближиш до нея, да хванеш дръжката; да отвориш; да седнеш и да натиснеш един бутон(start stop engine бутона)? Доста по-бързо; по-практично и по-удобно. Новите технологии са, за да ни помагат и улесняват, не за да ни мързи.
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Аман от идиоти ( преди 6 години )
    Предимството на keyless-a, че не е нужно да си вадиш ключа от джоба, за да си отключиш колата. Ако можеш да си го спестиш защо не? Предимство е, че в днешния забързан свят, като се запътваш към колата с цигара; чанта; папка с документи и говориш по телефона, нямаш възможност да си бръкнеш в джбоа и да си извадиш ключа за да натиснеш едно тъпо копче. А просто едвам едвам с 2-3 пръста дърпаш дръжката, качваш се, хвърляш чанти и документи на другата седалка и се изстрелваш, защотов ремето лети.
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 години )
    Най-малкото при тази нова Е-класа (W213) e отключването със смартфон. Колата може също да се паркира със смартфон приложение, докато вие сте извън нея, точно както радио управляема количка :-) Има и множество системи, които сканират за всякакви препятствия на пътя (дори попадащи извън видимостта) и могат да натиснат моментално спирачките, също има и автопилот, който сам може да следва извивките на пътя, докато вие само си държите ръцете на волана. Въобще това е кола, която задава нови стандарти.
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Джим Кери ( преди 6 години )
    трифорска... и 20 пъти да напишеш "смЪртфон" пак няма да стане забавно или остроумно :( Съжелявам.