IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заводите на Renault подновиха работа след атаката от хакери

Френската полиция разследва инцидента

Заводите на Renault подновиха работа след атаката от хакери

Практически всички заводи на концерна Renault във Франция и Румъния са възобновили своята работа след мащабната атака на хакерите, поразили компютърни системи в цял свят. Както съобщава Automotive News, като се позовава на изявление на компанията, 90% от предприятията са пуснали конвейрите си отново.

Заводите на Renault подновиха работа след атаката от хакери

Очакванията са заводите да започнат да работят на пълен капацитет на 16 май, вторник. При това от компанията подчертаха, че вредите от кибератаката са минимални, тъй като по план предприятията не е трябвало да работят пълноценно през почивните дни. Полицията във Франция обаче продължава разследването на инцидента.

Компанията Nissan, която е част от алианса Renault-Nissan, също пострада от компютърния вирус. Той порази завода във Великобритания, който по информация на местните медии също е спрял работа. Това обаче не бе потвърдено от Nissan. В предприятието в Съндърланд работят 7000 човека, като там се произвеждат моделите Leaf, Qashqai, Note и Juke, а също така Infiniti Q30 и QX30.

Що се касае до другия голям френски автомобилен концерн - PSA Group, той не пострада от действията на хакерите. В събота те пуснаха вирус с името WannaCry, който порази редица компании и повече от 200 000 компютъра в 150 държави.

Снимка: Renault

Тагове: nissan renault
0 от 500