IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият DS 7 Crossback вози новия президент на Франция

Автомобилът на държавния глава получи името Presidentiel и редица уникални опции

Първият DS 7 Crossback вози новия президент на Франция

Новият кросоувър DS 7 Crossback, чийто доставки на клиентите ще стартират едва в началото на 2018 г., стана официален автомобил за церемонията по встъпване в длъжност на президента на Франция - Еманюел Макрон.

Първият DS 7 Crossback вози новия президент на Франция

Всъщност президентският DS 7 Crossback е първият екземпляр от модела, който излиза на пътя, при това 7 месеца преди официалния старт на продажбите на модела. Автомобилът е получил добавка Presidentiel към името си, както и редица уникални опции.

Отличителната черта на подготвения за церемония автомобил е покривът с люк, през който новоизбраният президент на Франция приветства хората. Машината има специална емблема на капака, предни крила с трикольора на френската република, както и флагче на бронята.

Първият DS 7 Crossback вози новия президент на Франция

Президентската машина разполага и с редица декоративни елементи – корпусите на огледалата са позлатени, като са изработени от ателието Atelier Maury. Позлатените детайли има и по 20-цоловите джанти. В салона пък е поставена емблема с френското знаме, както и монограм FR (също позлатен).

Премиерата на DS 7 Crossback се състоя на автосалона в Женева през март. Новият SUV на групата PSA е изграден на платформата EMP2, а като габарити е съпоставим с Audi Q5 и BMW X3.

Първият DS 7 Crossback вози новия президент на Франция

Кросоувърът е оборудван със система за задвижване на четирите колела, която обаче е достъпна единствено за хибридна версия. Тя разчита на комбинация от 1,8-литров бензинов мотор THP с 200 к.с., два електрически двигателя – по един на предната и задната ос, нова 8-степенна автоматична скоростна кутия и комплект литиево-йонни батерии. Мощността на агрегата е 300 к.с., като само на електричество автомобилът изминава 60 км.

Снимки: Motor
 

Тагове: psa ds7 crossback
0 от 500
  • #7
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Тушиба Туне ( преди 6 години )
    Флагчета и златни огледала добре,ама бронирана ли е тази кола? Там има доста мераклии да изпробват бронята на новия президент.
  • #6
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ха ето ромите не мога и да ги спомена ?!??!
  • #5
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Излез по улиците в България и разбери едно скоро *** и турците ще превземат тази страна докато ти си пиеш бирата или по точно търсиш с кой да се напиеш и да бистриш политика
  • #4
    41 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не съм съгласен, Чехия на пример не е грабила от никой а си има автомобилостроене. Румъния и Унгария и те като нас са загуби втората световна, били са под комунистическа власт, а пък са създали Дачия и Икарус, ние дори това не постигнахме, кръгла нула сме си и никой не ние виновен за мързела и корупцията.
  • #3
    35 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Типично по български все някой ни е виновен само ние сме онеправданите а другите все ни крадат Това предполагам го чу от селския хоримаг
  • #2
    50 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За жалост българите и толкова не могат ....и ако за теб това е унизително си поредния българин с капаци на очите и промит чалгаджииски мозък
  • #1
    12 rate up comment 40 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    X3 за президента...!!! Много унизително! Всъщност, те французите толкова могат. Не трябва да ги съдим строго.