IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda ще прави модел за развиващите се пазари

Чехите ще си партнират с индийската Tata Motors

Skoda ще прави модел за развиващите се пазари

Ръководството на концерна Volkswagen е поръчало на компанията Skoda да разработи нов модел, предназначен за развиващите се пазари. Партньор на чехите ще бъде Tesla Motors, която в момента произвежда един от най-евтините автомобили в света – Nano.

Skoda ще прави модел за развиващите се пазари

„Наясно съм с философията и подхода на Skoda и знам на какво са способни специалистите в тази компания – коментира пред Automotive News шефът на Volkswagen AG Матиас Мюлер. – Затова Skoda е единственият кандидат, който може да осъществи проект по създаване на платформа за бюджетен модел. Радвам се, че компанията прие това предизвикателство и съм уверен, че ще се справи с него.”

На свой ред шефът на Skoda – Бернхард Майер, е уверен в успешното партньорство между компанията му и Tesla Motors. Благодарение на него, чешкият производител ще може да утвърди позициите си в съответния сегмент на пазарите в развиващите се страни.

„Това е нещо безпрецедентно – за първи път в историята Volkswagen възлага на Skoda създаването на нова платформа. Направата на подобен автомобил ще позволи на марката ни да „възкръсне” на един от най-големите и най-перспективни пазари в света – този в Индия”, коментира Майер.

В момента най-достъпният модел на чехите в Европа е компактният Citigo (на снимката), чиито цени в Европа стартират от 9700 евро.

Снимки: Tata, Skoda

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    как може журналист , който е превел криво-ляво и преписал статия от някъде , да напише два пъти "Tesla" , когато очевидно става въпрос за "Tata" ????? Никой ли не редактира тези недоразумения ?
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Що бе те Тата-Ягуар имат опит и с премиум колите да направят една А8-ца на базата на XF, да направят един Туарег на базата на Ровър, да се видят и те у кола.
  • #1
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мислех, че Дачия ще купи ВАГ, а то се оказва, че и Тата са в играта.Тата и Дачия могат да си партнират в управлението на перачницата преди да е закрият. Емблемата ФВ на капака, както и на останалите деривати на маркта са срам за всеки себеуважаващ се човек. Наистина е срам да ползваш б0клучавата им продукция. Тук във форума остана само един безсрамник, който ги защитава. Останалите подвиха опашки и се изнесоха, като н***ср***ни и повече не се видяха.