IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Антонио Бандерас ще играе Феручо Ламборгини

Филмът е посветен на основателя на легендарната марка и на съперничеството му с Ferrari

Антонио Бандерас ще играе Феручо Ламборгини

Холивудската звезда Антонио Бандеррас ще изиграе главната роля във филм, посветен на основателя на компанията Lamborgini – Феручо Ламборгини. Актьорът вече е подписал договор за заснемане на кинолентата от компанията AMBI Pictures, съобщава изданието Variety.

Антонио Бандерас ще играе Феручо Ламборгини

Във филма ще участва и Алек Болдуин, който ще изиграе основният конкурент на Феручо Ламборгини – Енцо Ферари. Режисьор на продукцията е Майкъл Рефорд, стана известен с драмата „Пощальон”. Сценарият е на Боби Мореско, получил световно признание за филмите „Сблъсък” и „Момиче за 1 млн. долара”.

В основата на фирма за основателя на Lamborghini е книгата на неговия син Тонино, която се казва „Феручо Ламборгини: Официалната история”. Тя обхваща значителна част от живота на италианския инженер и предприемач, който по време на Втората световна война конструира техника за армията, а след това започва да произвежда тракторите.

През 1963 г. Феручо основава компанията Lamborghini, след като остава недоволен от купеното от него Ferrari. Той иска да докаже на Енцо Ферари, че може да прави по-добри спортни коли от тези на „черните кончета”.

Все още няма яснота кога ще започнат снимките на филма. Преди 2 години се появи информация, че в Италия ще се снима и кинолента, посветена на основателя на Ferrari. Ролята на Енцо Ферари трябва да бъде изиграна от Робърт де Ниро, а режисьор на историко-биографичната драма ще бъде Клинт Ийстууд.

Снимка: Variety

Тагове: lamborghini
0 от 500