IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi също ще прави достъпен електромобил

Целта е създаването на конкурент на Tesla Model 3

Audi също ще прави достъпен електромобил

Компанията Audi работи върху създаването на компактен и достъпен като цена електрически автомобил, който да се конкурира с Tesla Model 3. Това съобщи шефът на немската марка Руперт Щадлер, цитиран от Car and Driver.

Audi също ще прави достъпен електромобил

Машината ще бъде построена на модулната платформа MEB на концерта Volkswagen AG, създадена специално за електрически автомобили. Като габарити електромобилът на Audi ще бъде малко по-голям от седана A3.

Базовата версия на модела ще получи силов агрегат с мощност от около 300 к.с., а топ-версиите ще развиват между 430 и 500 к.с. С едно зареждане на батериите автомобилът ще изминава около 500 км.

Новият модел ще се появи през 2019 или 2020 г., но няма да стане част от новата гама премиум-електромобили e-tron. Причината е, че дори топ-версиите на машината няма да превишават цена от 50 000 долара. Подобен електромобил трябва да пусне и конкурентът на Audi – компанията BMW.

Снимка: Audi
 

Тагове: e-tron tesla model 3 auid
0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    пак ЩЕЛИ да правят нещо ВАГонетките.позната история.а когато дойде време да го изкарат започват с оправданията защо не са го направили. няма по-големи измамници от тези. дай им само нафтови кюмбета да правят и това е. за високи технологии не ги търси.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Shte te prebiq ( преди 6 години )
    e Tron e hybrid be ***!
  • #2
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това A1 e-tron се продава от 2014та. Пълно е в нета с ревюта от 2011та, следователно се е появило дори преди 2012та. Звучи ми познато, да!
  • #1
    25 rate up comment 4 rate down comment
    само да питам ( преди 6 години )
    Хората вече 10г произвеждат електрически автомобили, и трупат нау-хау, а от мега концерна още каратат на "ЩЕ..., ЩЕ, Ще.."