IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Краш-тест: Toyota Corolla от 1998 срещу сегашния модел (ВИДЕО)

По-старият автомобил не получава нито точка за безопасност по днешните изисквания

Краш-тест: Toyota Corolla от 1998 срещу сегашния модел (ВИДЕО)

Австралийската организация ANCAP публикува видео, на което се вижда проведения от нея краш-теста на два автомобила Toyota Corolla. Единият е от последното поколение на модела, а другия – от 1998 г. Целта е да се покаже колко се е увеличила безопасността на пътниците при сблъсък за 19 години.

Минало срещу настояще – краш-тест на две Toyota Corolla (ВИДЕО)

Краш-тестът е проведен при скорост от 64 км/ч. От ANCAP отбелязват, че старата Corolla получава 0 от общо брой 5 звезди, които се присъждат при подобни изпитания. Колата от 1998 г. взима едва 0,4 от 16 възможни точки.
 


Датчиците на автомобила са регистриралис ериозен риск от травми по главата, гърдите и краката на водача на шофьора (в случая манекена). За сравнение – новата Toyota получава 5 звезди и 12,93 точки от общо 16 възможни.
 


От ANCAP допълват, че всяка трета катастрофа с автомобил, произведен преди 2000 г (33%), в Австралия завършва със смъртен случай. Резултатът при колите, сглобявани от 2011 до 2016 г., е едва 13%.
 


В подобни краш-тестове по-рано бяха сравнени стар Rover 100 и нова Honda Jazz, както и третото поколение на Nissan Sentra и сегашния Nissan Versa. Там резултатите бяха подобни.

Снимка и видео: YouTube
 

 

Тагове: ancap toyota corolla
0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нещо хапчетата сте позабравили май? Спокойно, давайте си с Респрома, Перла 04 и Жигули. Никой не ви кара да купувате нещо ново. То е ***....
  • #17
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Този път съм съгласен с класика.Мулти-култи либерално потребителското общество има само едно правило и то е потреблението. Трябва да се потребява, купува, купува и пак купува. Всичко е направено така, че скоро да си купиш новото. Стадото не се усеща как го пързалят. Ама как да се усети, като първо разбиха образованието, накараха хората да НЕ мислят, а да бъдат само едни машини и марионетки. Всеки трябва да бъде преди всичко потребител. Това е кредото на месомелачката капитализъм.
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    всички които се прехласват са опитомени "добитъци"от зверската реклама която ви подготвя за тотално доене!новите коли са все по-мощни ,уж защото ....еди-кво си....?!? все- по скороста не се усеща.... все -по бързи,пъргави.....,но по тежки и масивни ..... насъскват те да караш бясно,не помагат морални гласове,защото рекламата те обезглавявя-:,че едва ли не колите са супер безопастни и сами се пазят с помощта на "ненужната"електроника ,....-но като се "споят":-ХОРАТА ИЗГЛЕЖДАТ КАТО ЖИВИ!ХА:По-важно от здравето и живота на пътуващите в автомобила няма
  • #15
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти си първият коментиращ нали.Престани по-добре с плявата,защото това не е форум детска градина. Били известни японските автомобили с това и онова.Откъде го измисли това.Измисляш си несъществуващи неща. Японските автомобили бяха известни с икономичността си и пъргавите бързооборотни двигатели, и със здравината си впоследствие. дали е 3 звезди или 4 звезди по Euro NCap,това е въпрос на модел.Защото Тойота Аурис от 2007-*** е с 5 звезди,а БМВ 5 серия 2007-*** е с 4 звезди.
  • #14
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ковчег на колелаи преди и сега винаги са били немските каруци!Маса народ се изпотрепа с тях!Стига ти само да погледнеш новините и да видиш статистиката, за да ти стане ясно за какво иде реч. Това разбира се е поредното доказателство за качеството на немското производство, както и за манталитета на таргета на немското. Видно е, че повечето са комплексари и си избиват комплексите на пътя. Понякога фатално ги избиват, но още по-лошо е че и невини хора страдат от комплексите на тези ***.
  • #13
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До до първия коменти ( преди 6 години )
    Да ще се нагледа на Кемри и короли защото ги има в изобилие. А гоуфчета??? Те са в бг. И всички други немски премиуми 20 годишни бараки и те са в бг. В нирмалните страни са ги предали в моргата.
  • #12
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Ганю Балкански ( преди 6 години )
    Карам премиум автомобил, който не е на немски производител. Таратайката е 12-годишна, върви прекрасно, двулитров канцерогенгн дизеляк с добра мощност и динамика, ръчна скоростна кутия с 6 предавки. ВИНАГИ, по междуселски и междуградски пътища шофирам на 5-та предавка с включен круиз контрол на 90 км/ч. Грешни пари за глоби нямам. На магистрала съм на 6-та предавка на круиз-контол и скорост от 120 км/ч. Чуствам се сигурен в не-немският премиум автомобил с 6 еърбега! Културата на шофиране е важна!
  • #11
    10 rate up comment 9 rate down comment
    До първия коментиращ ( преди 6 години )
    Ако на теб ти е трудно да се сетиш как изглежда Корола от времето на Голф 2 и Ауди 80,пусни си клипчета от Африка,или отиди до Африка-където се обърнеш ще виждаш само Короли от времето на Аудио 80,Кадет и Голф 2-ка.Но там пътища няма,или са разбити,или са черни пътища.И още повече трябва да се замислиш защо там няма Голф,Ауди 80 или опел Кадет?!Защото просто са трошки сравнени с Корола. Сега ако отидеш до Австралия или Щатите също ще се нагледаш на стари Корола или Камри.Въпрос на гледна точка.
  • #10
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами раздайте по една нова кола на тези, които не могат да си купят, за да може да пътуват по-сигурно!Ако всики карат по правилата няма нищо страшно. Проблемът не е в старите коли, а в калпавите шОфери, които се правят на Фитипалди.Пак казвам, че кара ли се по правилата, рисковете са минимални. Всичко друго е пропаганда, партенки и договорки с автомобилните компании как да ни продават повече и повече и все нови и по-нови коли.Няма ги вече онези старите автомобили, които те карат цял живот нали
  • #9
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Евала Бай Онзи!!! Разкри ги ...Факт е че в старата кола си в пъти по мъртвец. Те годините са я отслабили достатъчно, при положение че никакви звезди не е покривала и като нова.