IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този Nissan GT-R е по-мощен от локомотив (ВИДЕО)

Мощността от 2719 коня е математически изчислена, тъй като стендът мери само до 2500 к.с.

Този Nissan GT-R е по-мощен от локомотив (ВИДЕО)

Nissan започна война със своя R35 GT-R, създавайки сравнително достъпен спортен автомобил, способен да унижава много по-скъпи екзотични суперколи. Доминацията на GT-R достигна своя пик през годините, като постепенно останалите компании започнаха да вадят достойни модели, които да му съперничат. За щастие на феновете обаче, приказката на GT-R никога няма да приключи, поне ако обърнем поглед към тунинг сцената.

Този Nissan GT-R е по-мощен от локомотив (Видео)

В заводски вид Nissan GT-R разполага с мощност от 480 до 600 к.с. в зависимост от конкретната си спецификация и поколение. Тунинг специалистите от Extreme Turbo Systems обаче далеч не са били удовлетворени от тези показатели и доказват, че тази кола може още.

Под „още“ в случая разбираме 2719 к.с. и 2150 Нм максимален въртящ момент. Само за сравнение, първото число надвишава възможностите на някои локомотиви и е изчислено математически, тъй като дино стендът, с който компанията разполага, е бил способен да измери мощност до 2500 к.с.

Във видеото по-долу инженерите на ETS постепенно разгръщат мощността на колата, а когато нещата загрубеят, човекът зад волана натиска педала на газта до долу, което кара колата да забуксува върху диното. От кадрите дори се забелязва деформирането на предната гума при разгръщането на мощността. Най-вероятно това е нормална гледка за автомобил, който е близо два пъти по-мощен от Bugatti Chiron.

Така или иначе, за разлика от Chiron, този GT-R изглежда е конструиран само за една-единствена цел: драг състезания. През годините, ETS и конкурентната компания AMS Performance редовно се изправяха една срещу друга с все по-мощни версии на Nissan GT-R. В тази връзка, колата на снимките най-вероятно има за цел да свали разработения от AMS Alpha Omega GT-R от неговия удобен трон. 



Снимка: YouTube

Тагове: nissan gt-r ets ams
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ти ( преди 6 години )
    Тоя па! Експерт заченат в публичен дом! Питай майка си за спортен дух, тя сигурно много ги разбира тези неща!
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Няма пари ( преди 6 години )
    Анонимният господин по-долу ме засмя от сърце. Излиза, че момчетата от Extreme Turbo Systems събират пари от закуски да го тунинговат тоя Нисан, щото нямат пари за Порше, Ферари и т.н... Много се извинявам, но тук си трябва професионална консултация със специалист.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    аз ( преди 6 години )
    Бих си купил нисана, а после ще чакам да ми обясниш, че нямам за ламбо.
  • #1
    19 rate up comment 4 rate down comment
    У ПеУник ( преди 6 години )
    У ПеУник математически са изчислили, че сбора от мощностите на всички голфове е по-голям от сбора на мощностите на всички американски коли по света.Малко не им стига за да победят и Азия, но като сложат още 2-*** 3-*** антистатици + плюш и са готови.:)Ай наздраве.