IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малкият SUV на Hyundai е близо до дебюта си

Кросоувърът Kona бе заснет в Лисабон

Малкият SUV на Hyundai е близо до дебюта си

По-рано тази година компанията Hyundai официално обяви, че подготвя излизането на пазара на най-малкия си SUV-модел. Той ще носи името Kona, а явно премиерата му е съвсем близко, след като протип на автомобила бе заснет в Лисабон.

Малкият SUV на Hyundai е близо до дебюта си

Снимката се появи на интернет-сайта Carspotting Portugal, като според информация е направена по време на подготовката на машината за участие в рекламен клип. Предполага се, че именно заради това, на фотоса е топ-версията на бъдещия Hyundai Kona.

Кросоувърът е изграден на базата на хечбека i20, но използва агрегатите на по-големия модел – i30. Това означава, че Kona ще получи бензинови атмосферни и турбодвигатели с мощност 100, 120 и 140 к.с., както 1,6-литров дизел с 95, 110 и 136 к.с. Почти сигурно е, че моделът ще се предлага само с предно предаване.

Новият Hyundai Kona е предназначен за пазара в Европа, където ще се бори за клиенти с Renault Captur, Peugeot 2008, Nissan Juke и Opel Crossland X. До края на годината се очаква и другата голяма корейска компания – Kia, да представи идентичен SUV-модел.

Снимка: Carspotting Portugal
 

Тагове: suv hyundai kona
0 от 500
  • #5
    35 rate up comment 0 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 6 години )
    В класацията на АБ до 100к км водищи са хюндай, кия и мазда с жипките си.
  • #4
    36 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами, ако не е по-добра?Ти как установи, че е по-добра?Тя още не е излязла от конвейра, а ти вече взе да определяш, че е по-добра от други. Прекалено фанатично злучиш. Почти, като фена на ВАГ си. ВАГ казват какво щели да правят 2020-25 г. и той вече цъфти и върже и обявява, че това е най-доброто. Хайде първо да излезе и тогава да казваме кое какво е. За сега Хюндай си остават масови коли с качество малко над средното, но в последните години доста надценени.Много вдигнаха цените,а качеството не.
  • #3
    34 rate up comment 2 rate down comment
    иван ( преди 6 години )
    Ами като е по добра как да избереш форд, морд и тем подобни изделия
  • #2
    37 rate up comment 6 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Напълно съм съгласен. Хуйдай, Хуявей, Самсонг-мамсонг и подобни марки трябва д абъдат 2 пъти по-евтини от увърдените марки, за да привличат. Поне мен, де. Няма начин джипка *** дай да струва 29900 Евро, а подобни, но Форд, Пежо или Фолксваген да струват, примерно 31000 Евро, и да избереш жълтурската.
  • #1
    45 rate up comment 2 rate down comment
    Никола ( преди 6 години )
    Хубаво , ама цените на Хюндай и КИА отидоха до небесата и вече са по-скъпи от утвърдените европейски аналози . Тестовете , обаче показват , че са добри , но не чак толкова , че да струват повече от Рено, Опел, Форд и Пежо !