IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW започна тестове на коли без шофьор

Първите прототипи ще бъдат на базата на 7 серия

BMW започна тестове на коли без шофьор

Компанията BMW и компютърният производител Intel обявиха старта на изпитанията на автомобили с автономни системи за управление. Първите прототипи са създадени на базата на 7-Series, като съвсем скоро ще се появят по пътищата, съобщи вицепрезидентът на безпилотната програма на Intel – Кати Уинтър, цитирана от изданието Engadget.

BMW стартира изпитания на автономни автомобили

Презентацията на първата безпилотна „седмица” на BMW се е състояла на закрито мероприятие в Сан Хосе, щата Калифорния. На автомобила е поставено сложно оборудване, включващо камери на израелската компания MobilEye, която фирмата Intel купи на наскоро за 15,3 млрд. долара.

В стартиралия проект Intel и MobilEye ще отговарят за оборудването и за усъвършенстваното на програмите за „изкуствен интелект”. На свой ред баварският автомобилен производител ще се заеме с подготовката на тестовите прототипи, както и със самите тестове и с осигуряването на тяхната безопасност.

BMW стартира изпитания на автономни автомобили

Очаква се до края на 2017 г. по пътищата на САЩ и Европа да се появят поне 40 седана BMW 7-Series, на които ще бъдат тествани технологиите. Баварците се надяват да пуснат на пазара първия си сериен автомобил с напълно автоматично управление през 2021 г.

Снимки: Autonews

Тагове: bmw 7-series intel
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Съгласен за удобството при чакане в задръстване.Напълно на 1000% съгласен за отнемането на възможността на гумените глави да шофират.Обаче какво правим с нормалните шофьори, които искат да шофират, защото шофирането за някои е хоби и носи удоволствие.Ако в бъдеще се забрани "ръчното" шофиране, какво правим хората, на които ни харесва да шофираме и искаме да го правим ръчно ?
  • #2
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И аз така, успех.Да се надяваме, че бмвтата ще убиват по малко от собствениците им. Щото хора по улиците на останаха.Максимално бързо трябва автономно шофиране и да се отнемат книжките на гумените глави.
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    zzz ( преди 6 години )
    Пожелавам им успех.Със автономен автомобил в тези задръствания ще имам още 40 мин почивка до като пътувам за и от работа.