IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият влекач на Tesla идва

Мъск показа изображение на камиона във Ванкувър

Електрическият влекач на Tesla идва

Американският производител на електромобили Tesla показа изображение на бъдещия влекач, който се очаква да внесе сериозни промени в автомобилния превоз в близко бъдеще. Изображението, подсказващо за влекача, беше показано от главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск по време на конференцията TED Talk във Ванкувър.

Електрическият влекач на Tesla идва

Естествено, дизайнът на електрическия влекач няма да е много по-различен от последните модели на утвърдените производители, които обаче все още залагат на дизеловите мотори. Впечатление правят големите вертикални фарове с L-образни дневни LED светлини. Липсват странични огледала, но се очаква те да са заместени от камери.

Мъск не даде кой знае какви подробности за бъдещия електрически камион, но обясни, че става въпрос за „динамично” возило и допълни, че влекачът ще може да се кара като спортна кола. И Мъск беше категоричен, че моделът на Tesla ще превъзхожда по всички показатели по-традиционните си съперници.

Амбициите на Мъск и Tesla да вкарат електрическите технологии в тежкотоварните превози датират от години, а сега най-после може би ще стане реалност. Големите електромотори могат да осигуряват достатъчно въртящ момент за тегленето и на най-тежките товари, а енергията ще се осигурява от мрежа зарядни станции на Tesla или пък пунктове за смяна на батериите. В момента това е единственият начин електрическият влекач да покрива по-дълги маршрути.

И естествено, автономните технологии на Tesla ще позволят на камиона да пътува часове наред без да спира. Това е част от т.нар. Master Plan на Tesla, според който шофьорите на камиони трябва да се превърнат в „мениджъри, ръководещи флотилии камиони”.

Премиерата на електрическия влекач на Tesla ще е през септември.

Тагове: tesla
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    с 2 тона батерия доникъде няма да стигне, сега на колите батериите им тежат 500кг
  • #2
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Хейтър Тролев ( преди 6 години )
    Те хората отдавна са го измислили и се казва влак , и няма нужда да разкарваш 2 тона батерия ,
  • #1
    15 rate up comment 2 rate down comment
    karam si ( преди 6 години )
    Евала на пича. Браво! Дано успее. По ми е интересно, има една компанийка wv, тя какво мисли по въпроса? Дали ще си ъпдейтне e-drive Acadamy с мега тубо дизйола си?! ;-) Разбрахте ми иронията, нали?