IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot уволни трима топ-мениджъри заради големи продажби

До куриозната ситуация се е стигнало в Германия

Peugeot уволни трима топ-мениджъри заради големи продажби

Ръководството на PSA Group уволни трима от топ-мениджърите на германското подразделение на компанията. Причината е, че те са проявили самостоятелност при продажба на автомобили, която е довела до загуби за концерна.

Peugeot уволни трима топ-мениджъри заради големи продажби

Френската компания пуснала на германския пазар Peugeot 208 на лизинг при доста изгодни условия – вноска от 99 евро на месец. Количеството на автомобилите, участващи в програмата, е било ограничено на 300 бройки. Дилърите обаче успели да продадат над 5000 машини, преди да бъдат спрени.

На всичко отгоре лизинговата програма на автомобилите включвала пълна застраховка, както и плащане на пътния данък от компанията. Това е довело до допълнителни разходи и съответно до уволнението на трима от ръководителите на германския клон на PSA.

В крайна сметка, бройката продадени Peugeot 208 през първата четвърт от 2017 г. се е оказала два пъти повече от планираното. Въпреки това продажбите са донесли повече загуби на французите, тъй като сега те трябва да покриват разходите на голям брой автомобили.

Снимка: Peugeot
 

0 от 500