IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В GM очакват нашествие от автономни коли

Шефът на концерна предрича изненади за клиентите

В GM очакват нашествие от автономни коли

Главният изпълнителен директор на General Motors Мери Бара прогнозира, че автономните автомобили ще излязат на пазара много по-скоро, отколкото очакват голяма част от потенциалните им клиенти.

GM: Автономните коли съвсем скоро ще са тук

Тя даде пример с компанията от Сан Франциско - Cruise Automation, която GM купи преди по-малко от една година и която вече стигна много напред по отношение внедряването на технологии за автономно придвижване в моделите на гиганта. Бара обаче уточни, че Cruise Automation ще продължи да оперира като самостоятелен стартъп и да развива автономните технологии, приближавайки ги до серийното производство.

„Автономните автомобили ще са готови за пазара по-скоро отколкото повечето хора мислят”, заяви Бара в разговор с представители анализаторски фирми, цитирана от CNBC.

Бара обясни, че Cruise Automation провежда тестове на системите си в центъра на Сан Франциско, защото трафикът там е много натоварен и като цяло, това е „много сложна среда, когато става въпрос за ориентиране и придвижване”. Наскоро компанията публикува видео от такъв тест, проведен през нощта, както и кадри от това как един енот пресича пътя и автономният автомобил спира.

Бара обеща повече подробности за развитието на автономните технологии „в хода на тази година”, но не даде повече подробности.

Снимка: GM

0 от 500