IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chrysler пуска автономна кола до 2 години

Portal ще е бъдещето на семейните пътувания, обяви Серджо Маркионе

Chrysler пуска автономна кола до 2 години

Според главния изпълнителен директор на FCA Серджо Маркионе, концептът Chrysler Portal може да влезе в серийно производство до две години. Portal дебютира на CES в началото на годината и представлява електрически миниван с футуристичен дизайн и плъзгащи се страни.

Chrysler Portal влиза в производство до две години

Освен това, точно Portal може да е моделът, който да осигури навлизането на FCA в света на автономните автомобили. Компанията изоставаше сериозно спрямо всички свои съперници в това отношение, но партньорството с Waymo на Alphabet върна шансовете на FCA. Бившият експеримент на Google е сред първите компании в световен мащаб, които дават старт на тестове с доброволци на автономни технологии за придвижване, като за целта се използват 600 модофицирани минивана Chrysler Pacifica.

Chrysler Portal влиза в производство до две години

„Смятам, че е напълно реалистично да очакваме, че Portal може да влезе в производство до две години – обясни Маркионе на среща с представители на анализаторски компании вчера. – За нас това е един от вариантите за бъдещето на семейните пътувания.”

Тагове: fca chrysler portal
0 от 500