IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще ползва рентген в краш-тестовете

Новата технология ще подобри значително безопасността на автомобилите

Mercedes ще ползва рентген в краш-тестовете

Концернът Daimler съвместно с Института за динамика и бързо протичащи процеси „Фраунгофер” започна изпитания на технологии, позволяващи получаването на рентгенови снимки на частите от автомобили, които се деформират при краш-тестовете. Производителят е убеден, че по този начин ще подобри безопасността на моделите си.

Daimler ще използва рентген в краш-тестовете си

По време на изпитанията автомобилите ще бъдат облъчвани със сръхбързи рентгенови лъчи. В Daimler са сигурни, че по този начин ще имат възможност да „погледат” във вътрешността на машината при сблъсък с препятствие при висока скорост. Така ще се установи как се държат елементите от конструкцията при удара.

Получените с помощта на тази технология данни ще бъдат използвани от компанията за създаване на компютърен модел, позволяващ по-доброто прогнозиране на последствията от авариите. Това съответно ще доведе до решаване на проблемите, получени при производството, и съответно до създаването на по-безопасни превозни средства.

В Daimler също така смятат да използват резултатите от краш-тестовете за създаване на модели на човешко тяло. Това ще позволи изпитанията за здравина на автомобилите да бъдат пренесени изцяло във виртуална среда.

Снимка: Daimler
 

0 от 500
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Карам И БМВ И Мерцедес. По твоята логика какъв съм?И добре, че са тези от института Фраунхофер, че сега и МР3-ки нямаше да има, ако не бяха те!Дали не пуснаха и те първият работещ дрон преди няколко години.Много са добри!Мерцедес знаят от къде да очакват иновациите! Няма да ги очакват от писачите тук, много ясно! Тук всеки разбира от всичко и е най-добрият!
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Забелязвате ли, че фенбойчетата и притежателите на мерцедес са си ***, но не баш като на ауди и бмв. По свой уникален начин тъпеят.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Бхахахах - Гофер ви е тиквата, кауни недоучили! :))) Ама то е така, когато наемаш за жълти стотинки провинциални тройкаджий! :)))