IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat тества най-скъпия модел в историята си

Кросоувърът Ateca Cupra ще получи мотор с 300 к.с.

Seat тества най-скъпия модел в историята си

По време на автосалона във Франкфурт през септември компанията Seat ще представи спортна модификация на първия си кросоувър Ateca. Това ще стане най-скъпият модел в историята на марката, съобщава изданието Motor1.

Seat тества най-скъпия модел в историята си

Прототип на на „горещия” Ateca, който ще поучи традиционната за испанския производител добавка Cupra към името си, бе заснет по време на изпитания на пистата „Нюрбургринг”. Машината почти изцяло повтаря версията Ateca FR, като разликата е единствено в липсата на фарове срещу мъгла на предната броня. Те са премахнати заради увеличените въздухозаборници.

Сред другите особености на Ateca Cupra са сниженото окачване и по-големите спирачни механизми, както и по-големите джанти, върху които са поставени нископрофилни гуми. За характера на автомобила напомнят и четирите тръби на изпускателната система.

Seat тества най-скъпия модел в историята си

Очаква се под капака на „напомания” кросоувър на Seat да бъде поставен 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ мощност 300 к.с. и 380 Нм. Надписът 4Drive подсказва, че машината ще бъде със задвижване на четирите колела, на каквото разчита и бившият рекордьор на „Нюрбургринг” Seat Leon ST Cupra.

Снимки: Motor1
 

Тагове: suv cupra seat ateca
0 от 500