IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сливане на Mitsubishi и Nissan няма да има

Ще оставим марките да се развиват самостоятелно, обяви Карлос Гон

Сливане на Mitsubishi и Nissan няма да има

Сливане на японските производители Mitsubishi Motors Corp и Nissan Motor Co Ltd не се е обсъждало и никога не е седяло като възможност пред нас. Това обяви председателят на Съвета на директорите на двете компании Карлос Гон, цитиран от агенция Reuters.

Сливане на Mitsubishi и Nissan няма да има

„Пълно сливане не е разглеждано. Ние искаме Mitsubishi сама да се реформира като организация и да продължи да се развива в соствена посока”, обясни Гон при откриването на нов завод на японската компания в Джакарта, Индонезия.

През миналата година Nissan придоби контролния пакет акции (34%) на Mitsubishi за 2,3 млрд. долара, след като японската компания изпадна в затруднено финансово положение. До него се стигна след разкритията, че в продължения на десетилетия фирмата е фалшифицирала данните за разхода на гориво на своите модели.

Резултатите от тази операция вече се виждат. За първи път в историята си Mitsubishi Motors Corp. стана най-успешният производител в Тайланд, където изместни от първото място досегашния доминант Toyota. През миналата година компанията е продала в азиатската държава 309 915 нови коли.

В Тайланд Mitsubishi разполага с 4 завода, като това е най-важният регионален център в Юго-Източна Азия, тъй като от там се изнасят автомобили не само за региона, но и за Европа. Подобно е положението и с Индонезия, където японският производител също усрепва позициите си.

Снимка: Mitsubishi

0 от 500