IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китай ще гони 35 млн. продажби годишно

Подобен резултат трябва да бъде постигнат до 2025 г.

Китай ще гони 35 млн. продажби годишно

Китай планира да достигне до 35 млн. продажби на автомобилния пазар годишно. Целта трябва да бъде постигната до 2025 г., като 1/5 от от тази бройка трябва да се реализира от превозни средства с алтернативни системи на задвижване, съобщава агенция Reuters.

Китай ще цели да продава 35 млн. автомобили годишно

Според плана за бъдещето на автомобилния пазар в страната, публикуван от китайското Министерство на индустрията, продажбите на автомобили с алтернативни задвижващи агрегати трябва да достигнат до 7 млн. единици през 2025 г. Това е сериозен ръст, тъй като досега се предвиждаше резултатът през 2020 г. да бъде в рамките на 2 млн.

През изминалата година дялът на автомобилите със зелена енергия е бил по-малко от 2% спрямо останалия пазар на Китай, където са продадени около 28 млн. автомобили. Заради ниския интерес към алтернативните задвижващи системи правителството е въвело редица промени с цел насърчаване на гражданите да купуват по-екологични автомобили.

"Качеството на китайските превозни средства се е повишило, като влиянието и репутацията им са нараснали глобално. До 2025 г. трябва да имаме няколко наши марки автомобили, които да са в първите 10 в световен мащаб", се казва в съобщение на Министерството на индустрията на страната.

Промяната в плановете за продажбите на нови автомобили има и друга цел - да намали ограниченията в собствеността на  действащите в момента на територията на Китай съвместни предприятия между местни и чужди компании. Сега двете страни притежават по 50% от тях, но разрастването на пазара ще доведе до промени в тази насока.

Снимка: BAIC
 

 

Тагове: nev
0 от 500