IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблеми за BMW 7-Series – сервизна акция и забрана на реклама

При флагмана BMW M760Li е открита опасност от изтичане на масло

Проблеми за BMW 7-Series – сервизна акция и забрана на реклама

Доста трудни се оказаха първите стъпки на флагманската модификация на BMW 7-Series. При версията M760Li бе открита опасност от изтичане на масло, което доведе до обявяването на сервизна акция. Малко по-късно и реклама на свръхбързия седан бе официално забранена.

Проблеми за BMW 7-Series – сервизна акция и забрана на реклама

Проблемът в маслената магистрала на автомобила може да доведе до повреда не само на двигателя, но и на спирачната система. Той е открит при лимузини, продадени на територията на САЩ, като техният брой е малък – 97. Засега няма инциденти заради дефекта, но в началото на юни колите ще бъдат привикани в сервизите да неговото отстраняване.

В същото властите във Великобритания забраниха всички реклами на BMW M760Li xDrive, като в това число влизат дори и брошурите на модела, издавани от баварския производител. Проблемът е в слогана, с който се рекламира колата – „Луксът забрави за маниерите”, и по-точно във факта, че в него се обяснява как представителният седан ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди.

На тази част от рекламата внимание е обърнал читател на на Telegraph Magazine. Той се е оплакал в съответна инстанция, че слоганът пропагандира движение със скорост, която представлява опасност не само за водача и пътниците в автомобила, но и за другите превозви средства на пътя.

От BMW веднага оспориха забраната, като обърнаха внимание, че в рекламата се уточнява единствено времето за ускорение от 0 до 100 км/ч на автомобила. Тази скорост е по-ниска от допустимата за пътищата във Великобритания. Що се касае до слогана, от концерна бяха категорични, че това е само „рекламно словосъчетание, представляващо чист маркетинг”. И то по никакъв случая не подстрекава шофьорите към опасно каране.

Доводите на компанията обаче не бяха приети от съответните органи. Чиновниците са раздразнени и от друга фраза в рекламата, в която се казва, че „някои стигат до върха по-бързо от други”. Според тях, в случая също се пропагандира движение с висока скорост. Така рекламата си остава под забрана, а на BMW е препоръчано за бъдеще да избира по-внимателно и по-коректно своите послания към клиентите.

Снимка: BMW

Тагове: bmw 7-series bmw 760li
0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Куатро и аз имах W211 270CDI и бях много доволен, като SBC два пъти ме извади от катастрофа. Уникални спирачки имаше ! Явно си попаднал на сдухана кола.
  • #6
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В тоя клас само Мерцедеса е колата. Единствената кола която се доближава по продажби, също и по качество, удобство и т.н беше бмв 7-*** серия от моделна гама Е38. Аудито винаги е било дупка с А8, то добре че е Меркел, че и Баце купи няколко иначе бяха все загинали с редишната А8-ца.
  • #5
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Куатро, само за аЛуди не споменавай, че мержаните и баварците колкото и да са зле, никога не могат да достигнат двойния кИнеф от ВАГ. Класи са над него. А и аЛуди никога не е бил премиум автомобил. Изкуствено немците се опитват да ни го наложат, като такъв, но освен цената нищо друго не му е премиум. Зализан Волк с Ваген с друга емблема, прехвърлян, пркупуван и подмятан от тоз и оня, като селкска ***...
  • #4
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Талибанска марка и така.А колата не е кой знае какво само седма серия я бива.И пак мерцедес ЕС клас е доста по-добър,сигурен и високотехнологичен автомобил.Който се е возил или карал знае.Сума ти неща които ги има в мерцедес ги няма в БМВ.А в трета серия са смешни.Ц клас ги разбива отвсякъде.
  • #3
    5 rate up comment 16 rate down comment
    батка ( преди 6 години )
    Моето Е36 ускорява по-бързо.СамУлет!
  • #2
    23 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    BMW (Вarka Maslo s Woda)Типично за тях. Сега няма да бърка маслото с водата, защото ще е изтекло.Не само у нас, но и навсякъде драйверите на БМВ са в повечето случай ***. Не случайно най-високите застраховки по автомобилни марки в германия са на БМВ. Чисто и просто статистически най-много катастрофи стават с коли на тази марка. Над 90% заради превишена скорост. Миналата седмица в Берлин на улица с ограничение 30 км/ч хванаха шофЕр на БМВ да кара със 140 км/ч. Добре, че не е убил никой.
  • #1
    19 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Офф. Всички знаем, че работата на бмвто е да убива, няма нужда от забрана.Закон: бмвто избива своите пътници, пешеходците и другите шофьори.Идеята е гумената глава с адидаса да остане жива. Още убийства има за вършене.