IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Летящите таксита на Uber идват през 2020

Машините ще бъдат електрически, а използването им ще бъде изключително евтино

Летящите таксита на Uber идват през 2020

Компанията, която промени таксиметровата индустрия, или поне се опитва да го направи, е на път да превземе и небесата. От централата на Uber съобщават, че имат намерение да пуснат първите летящи таксита до края на десетилетието.

Летящите таксита на Uber идват през 2020

По-рано през седмицата, главният продуктов директор на Uber – Джеф Холдън – обяви на ежегодното събрание на служители на фирмата в Далас, че първите летящи таксита ще започнат да функционират първоначално в Далас, Тексас и Дубай, а срокът това да се случи е 2020.

Машините ще бъдат малки летателни апарати с електрическо задвижване, които ще могат да излитат и кацат вертикално. Освен това, от компанията уверяват, че революционните таксита ще бъдат достатъчно тихи, за да се използват безпроблемно в градовете.
Предварителните очаквания показват, че летящите таксита ще намалят времето за пътуване между пристанищния район на Сан Франциско до централната част на Сан Хосе, например, с 15 минути. Понастоящем, за да пропътувате тази дистанция с наземен обществен транспорт, ще са ви нужни повече от два часа.

Летящите таксита на Uber идват през 2020

Това, което е още по-впечатляващото в случая е, че цената на услугата няма да бъде много по-висока от тази, предлагана от Uber в момента. Крайната цена за изминаването на 1 миля (1.6 километра) ще струва около 1.32 долара. От Uber дори предвиждат, че в дългосрочен план цената ще може да бъде намалена значително, а ежедневното използване на летящите таксита ще струва по-малко от притежаването на автомобил.

Летящите таксита на Uber идват през 2020

За да постигнат амбициозния си проект, от Uber ще си сътрудничат с много други компании. Така например, Hillwood Properties ще разработят четири летища за вертикално излитане и приземяване. Всяко едно от тях ще разполага с много площадки и инфраструктура за зареждане. Партньор на Uber е и производителят на зарядни станции ChargePoint, който ще работи по специално зарядно, което ще бъде запазена марка за мрежата на Uber.

Летящите таксита на Uber идват през 2020

Самите таксита ще бъдат разработени от авиационните специалисти от Bell Helicopter, Aurora, Pipistrel, Mooney и Embraer.

Летящите таксита на Uber идват през 2020

Първото летящо такси на Uber се очаква да бъде представено през 2020 на световното изложение в Дубай.

Летящите таксита на Uber идват през 2020

Снимки: Uber 

Тагове: uber embraer
0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз мислех,че ще са турбо-дизел. Хонда вече прави самолети,Лексус яхти и най-модерни хай-тек премиуми. Фолксваген,ауди и шкода какво направиха последното столетие освен ширпотреба на различна цена според марката с технологии от 19 век. Ти остави другото но и колите им приличат на стари модели още от шоурума.