IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover поиска забрана на китайските си копия

Срещу 19 долара изчезват и последните разлики между Landwind X7 и Evoque

Land Rover поиска забрана на китайските си копия

Компанията Jaguar Land Rover поиска от властите в Китай официално да забранят продажбата на кросоувъра Landwind X7. Засега обаче британският производител не среща разбиране от отсрещната страна и разговорите ще продължат, съобщава изданието Automotive News.

Land Rover поиска забрана на продажбите на китайските копия на моделите си

Кросоувърът Jiangling Landwind X7 представлява пълно копие на Range Rover Evoque, поне що се отнася до дизайна. Британската компания е завела дело срещу Jiangling Motor, но това не донесе резултат. Съдът първоначално забрани продажбите в Китай както на Landwind X7, така и на самия Evoque, но по-късно и това решение бе отменено.

Моделът на китайската компания бе представен още през ноември 2014 г., като веднага предизвика критики за сходството си с Evoque, който в този момент вече се предлаташе на местния пазар. Въпреки това оборудваният с 2,0-литров бензинов двигател със 190 к.с. Landwind X7 бързо натрупа популярност и се превърна в бестселър на марката.

Китайското копие е 3 пъти по-евтино от Evoque, а на всичко отгоре в интернет-магазина Taobao срещу 19,43 долара могат да се закупят емблемите и решетка на радиатора за Land Rover Evoque. Поставени на X7 те на практика премахват и малкото разлики във външия вид на двата автомобила.

Land Rover поиска забрана на продажбите на китайските копия на моделите си

„Този модел записва сериозни продажби, тъй като явно е един добър кросоувър. Ние обаче сме наясни, че това е нашият автомобил, който е прекопиран”, категоричен е президентът на Jaguar Land Rover - Ралф Шпет.

Снимки: Autohome

0 от 500