IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хиперколата на Mercedes-AMG – 4 електромотора и 1020 к.с.

Бензиновият V6 двигател ще мое да се развърта до 11 000 об/мин

Хиперколата на Mercedes-AMG – 4 електромотора и 1020 к.с.

Изданието Automobile разкри нови подробности за подготвяната хиперкола на Mercedes-AMG. Един от клиентите на марката, който е присъствал на закрита презентация на автомобила, разкрива, че той ще получи цели 4 електромотора, а мощността на силовия агрегат ще бъде 1020 к.с.

Хиперколата на Mercedes-AMG – 4 електромотора и 1020 к.с.

Пожелалият анонимност клиент вече си е поръчал машината, известна към момента като Project One. Той я описва по този начин: „Това е една наистина дива кола, тя е екстремална във всяко едно отношение.”.

Хибридният агрегат на хиперколата ще включва и 1,6-литров бензинов V6 мотор с мощност 748 к.с., който ще може да се развърта до 11 000 об/мин. Електрическите двигатели ще доставят общо 408 к.с, като два от тях са разположени на предна ос, а другите два ще задвижват коляновия вал и турбинните.

Шефът на Mercedes-AMG Тобиас Мойерс по-рано обяви, че всички електрически компоненти, а също така и двигателят с вътрешно горене и батериите за „взиамствани” от болидите във Формула 1. Предполага се, че ресурсът на агрегата ще е около 50 000 км, след което то ще трябва да се ремонтира основно или да бъде заменен.

По информация на Automobile, теглото на двуместната машина, в чоято конструкция ще се използва най-вече карбон, ще е около 1300 кг. От модела ще бъдат произведени 275 бройки, като 225 вече са продадени на лоялни на марката клиенти. Центата им е около 2,2 млн. евро.

Снимка: Mercedes-AMG
 

Тагове: mercedes-amg project one
0 от 500