IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Amazon се захваща с автомобилите

Инвазията на технологичните гиганти в автосектора продължава

И Amazon се захваща с автомобилите

След Google, Apple и Uber още един американски технологичен гигант се насочва към разработването на самоуправляеми автомобили, съобщи The Wall Street Journal. Става дума за лидера в електронната търговия Amazon, който вече е създал свой екип от специалисти в тази област.

И Amazon се захваща с автомобилите

За разлика от останалите технологични компании обаче, Amazon засега не се цели директно в автомобилния пазар, а по-скоро ще работи за създаването на специфични решения, които да улеснят системата й за доставки, коментира запознат с проекта източник на Journal.

Преведено на разбираем език, това значи, че компанията ще разработва не леки автомобили, а автоматизирани камиони и други товарни превозни средства.

Amazon от няколко години методично настъпва към автомобилния сектор. През тази година компанията създаде портал за търсене на автомобили, отделно има сключени договори да извършва доставките на много от водещите производители на компоненти; и накрая успя да пласира своя гласово управляван виртуален асистент Alexa на няколко големи автомобилни компании, начело с BMW, Ford, Hyundai и Volkswagen. При VW дори Alexa се вгражда директно в мултимедийната система на автомобила, вместо да се ползва чрез връзка със смартфон, както е при останалите.

Интернет-гигантът, основан от Джеф Безос, експериментира и с други технологии, които да ускорят и улеснят доставките - например чрез дронове.

 

Тагове: google apple amazon uber
0 от 500