IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Mustang е най-успешният спортен автомобил за 2016

През есента се очаква появата на обстоен фейслифт на модела

Ford Mustang е най-успешният спортен автомобил за 2016

За втора поредна година Ford Mustang е най-добре продаваният спортен автомобил в света. През миналата година, компанията със синия овал е продала над 150 000 бройки от модела, сред които 45 000 са колите, пласирани извън рамките на САЩ.

Ford Mustang е най-успешният спортен автомобил за 2016

Успехът на Mustang е още по-впечатляващ, имайки предвид, че 2016 е едва втората година, в която Ford официално изнася модела до 140 пазара в света. В близко бъдеще към тях ще се присъединят шест нови, сред които са  Бразилия, островната държава Палау и Кот д'Ивоар.

След решението на Ford да причисли Mustang към глобалната си гама, от компанията са продали повече от 98 000 автомобила от модела извън Щатите. През 2017 ръководството очаква ръст по този показател от 30%.

Китай и Германия са особено успешни пазари за Mustang, където това е най-успешният спортен автомобил през 2015. През следващата 2016 пък продажбите на Mustang в Китай са скочили с цели 74%.

Mustang e на пазара от повече от половин век, за което време Ford пресмята, че е бил най-продаваният спортен автомобил в Щатите. И докато неговите основни конкуренти, като Chevrolet Camaro, например, преживяват паузи и дори вече не са на пазара за постоянно, Mustang е бил винаги в шоурумите на Ford. Паралелно с всичко това, встрани от пазара на нови автомобили, се формира огромна фенска база и мрежа от доставчици на аксесоари и части, с които собствениците на Mustang могат да модифицират своя muscle car.

През следващата година Mustang ще получи обстоен фейслифт, чиято цел е да запази устойчивият ръст. Промените ще накарат модела да изглежда още по-агресивен, особено в областта на предния капак и фаровете. Вътре се очакват допълнителни асистенти и дигитално табло, което ще се предлага срещу доплащане.

Обновеният Mustang ще има и обновени двигатели, но от Ford все още пазят детайлите около проекта в тайна. Все пак се очаква 5.0-литровият V8 двигател да получи по-висока мощност и по-нисък разход на гориво, благодарение на завишената степен на сгъстяване. Очаква се моделът да влезе в дилърската мрежа още през есента. 

Снимка: Ford

Тагове: ford mustang muscle car
0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 6 години )
    Който не може да кара конска каруца с камшично запалване си мечтае за ръчка и задно!
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    нали ви казах! ( преди 6 години )
    none-то кара рено всеки ден. за това се е увредил до такава степен ... ;-)
  • #8
    2 rate up comment 6 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Много по-надеждни са. Имам приятели които ходят на работа с Порше всеки ден. Нямат грижи. Също и със спортни Лексуси (IS-F) и М-БМВ-та. Но проблем. Сравнението с Ауди не е правилно. Трябва да е с другите американски коли, които са същите б***клуци. Да познавате някой който да ходи на работа с Мустанг всеки ден? И между другото, в БГ Мустанг започва от 80К лева. За същите пари даже и Ауди А4 с нормален двигател не може да се купи. Изобщо не е евтин ... Погледнете му цената втора ръка ...
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За 60 000$ в америка си купуваш брутален мустанг Шелби гт350
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Бе остави го! ( преди 6 години )
    none-то кара свръх "надеждно" рено, та за това се е увредил човечеца ...
  • #5
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    "Трябва да е ясно" - добре гусин партиен секретар:))) Щото останалите коли са мнооого по-надеждни, разбиразш ли.:) Предполагам не караш Форд? Благодаря. ПС: Колата е супер. Аз нямама такъв , за съжаление, но съм се возил на миналогодишното Шелби - ами предпочитам го пред което и да е Хауди, например. Разбирам защо е най-продаван и определено не е само цената:)))
  • #4
    7 rate up comment 6 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Трябва да е ясно, че основната причина за въпросните продажби на Форд Мустанг е цената. Не че колата изглежда зле или че не е спортна, но надеждността й е като на останалите коли на Форд. Последните 2 години, Форд вдигнаха продажбите само благодарение на цената. Фокус и Фиеста в момента са едно от най-евтините предложения на пазара в България в класовете си, но си струва да се вземат само на оперативен лизинг (и фирмите точно това правят). Карат ги 4-5 години и след това ги връщат на дилъра ...
  • #3
    19 rate up comment 6 rate down comment
    MclarenF1/627 ( преди 6 години )
    За 2 години повече от 250000 автомобила продадени.Явно собствениците не са чели форумните капацитети населяващи територията наречена България.
  • #2
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Който не може да кара със задно и с ръчка си мечтае за 4х4 и автомат.
  • #1
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Ехх... ( преди 6 години )
    Ако беше 4х4, вече дори си има и добър автомат...Дано след Мерц AMG и БМВ М и на тия им уврат дебелите глави!