IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японско Porsche изненада феновете на Ferrari Finali Mondiali

Промените са само по външния вид на това 964

Японско Porsche изненада феновете на Ferrari Finali Mondiali

През декември в Дейтона, Флорида се проведе американската версия на Ferrari Finali Mondiali, а на сбирката за края на сезона се събраха стотици автомобили от известната италианска марка. За изненада на публиката и участниците обаче там се появи и един рядък екземпляр на Porsche – 911 от модела 964, доработен от японската тунинг компания RWB.

Японско Porsche за Ferrari Finali Mondiali

RWB е абревиатурата на Rauh-Welt Begriff – компанията, която доработва коли на Porsche, основана през 1997 г. от Акира Накай. RWB не е особено популярна в Европа или Щатите, но се е сдобила с култов статут в Щатите. За основа на този тунинг проект е послужил един 964, като тази серия се произвежда от 1989 до 1994 г. и много от феновете на Porsche смятат 964 като еманация на „завършения 911 с въздушно охлаждане”.

Японско Porsche за Ferrari Finali Mondiali

Доработките на RWB са на стойност 30 000 долара, като основно парите са отишли за нов боди кит, с който задницата на Porsche-то вече е широка над 2 метра. От компанията не са дали информация дали има доработки по мотора на колата, но по-вероятно е да няма, тъй като философията на Накай е, че колите, доработени от него трябва да изглеждат „екстремно”, а не да стават по-бързи.

Тагове: porsche porsche 911 964 rwb
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 6 години )
    Най-накрая нещо красиво на сбирка на Ферари.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    White Blinker ( преди 6 години )
    Това което показаха RUF на салона в Женева е достойно за уважение - жълто CTR 2017 с 700 к.с., само че бройките ще са едва 30, а цената е ?750,000! Carrera 964 RS е може би най-красивото и натурално 911, така че жалко за оригинала.
  • #1
    0 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя кош на сбирка на Ферари може да се използва само по три начина -като писоар, плювалник или пепелник!