IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M3 E36 - класика за "Нюрбургринг" (ВИДЕО)

Алекс Хардт доказва, че на Северната дъга колата не винаги е решаваща

BMW M3 E36 - класика за

Най-запалените почитатели на класическите, а и вече по-достъпни, модели на BMW ценят високо поколението Е36, особено версията М3. Баварският седан със задно предаване днес представлява сравнително евтин начин за забавление на писта, а видеото към този материал е доказателство, че стар и евтин не означава бавен, особено когато става дума за Е36 М3.

BMW M3 E36 - класика за

Зад волана на този Е36 е Алекс Хардт, който обяви, че е автор на най-бързата обиколка на Северната дъга на „Нюрбургринг” с Е36 М3 и веднага направи уговорката, че тъй като опитът му е от дните на „туристическите обиколки”, не е могъл да кара по цялата дължина на пистата.



За туристическите обиколки обратната права е затворена и затова аматьорите си зачитат време на орязания вариант на легендарното трасе. На практика това е обиколка от моста в края на правата до моста, който е в началото й и всички времена са неофициални, тъй като този вариант е по-къс.

Във вариант за туристически обиколки времето на Хардт е 7.31 минути, а за цяла обиколка на Северната дъга би било около 8 минути, което не е никак лошо за кола на поне 20 години, макар и доработена за писта. Обърнете внимание във видеото как Хардт се справя с трафика и как агресивно използва бордюрите, за да е по-бърз. Все пак, не трябва да забравяме, че той тренира редовно на трасето в планината Айфел и това си личи.

Снимки и видео: YouTube

Тагове: bmw bmw m3 e36
0 от 500